10 érdekesség a 35 éves Hegylakóról

Bizony már harmincöt év telt el azóta, hogy a Hegylakó a mozikba került. Ez idő alatt három folytatás is elkészült, három sorozat is napvilágot látott, és számtalan regény, illetve képregény született a halhatatlanok harcáról. Arról is nem beszélve, hogy Henry Cavill főszereplésével már javában készül a reboot.

A film sikerét több tényező biztosította, egyrészt az eredeti és izgalmas sztori miatt, a halhatatlanság mindig is érdekelte az embereket, és lássuk be, valóban hálás témáról van szó. De a sikerhez nagyban hozzájárultak a Queen dallamai, valamint Sean Connery és Christopher Lambert páratlan alakítása.
A jubileum alkalmából álljon itt 10 érdekesség a filmről:
1. A forgatókönyv első változata az UCLA filmtudományi egyetem végzős diákjának, Gregory Widennek volt a diplomamunkája.

2. McLeod szerepét eredetileg Kurt Russellnek szánták, de akkori barátnője, Goldie Hawn lebeszélte róla.

3. Christopher Lambert a forgatás megkezdésekor alig beszélt néhány szót angolul, ez persze nem volt világos az alkotóknak, hiszen korábbi sikerfilmjében, a Tarzan, a majmok ura című filmben alig volt szövege. Lumbert egyébként Svájcban nevelkedett, ezért annyira karakteres az akcentusa a film angolul beszélő változatában.

4. Christopher Lambert meglehetősen veszélyes volt a karddal a forgatáson, a színész ugyanis rendkívül rosszul lát messzire, civilben mindig szemüveget hord.

5. Sean Connery mindössze hét napig volt jelen a forgatáson, de spanyol villájában további hanganyagokat készített a filmhez, tulajdonképpen újraszinkronizálta a kiválasztott felvételeket. Ezek a hanganyagok enyhén visszhangosak lettek, de a rendező úgy döntött, hogy ezeket fogja felhasználni a filmben.

6. Noha a forgatást kerülte Sean Connery, arra szánt időt, hogy összehívja a producereket és a rendezőt egy találkozóra, ahol mindegyikük munkáját hosszasan kritizálta.

7. A filmben látható szikrázó kardokat autóakkumlátorokra kötötték, amik aztán érintkezésre szikrát vetettek. Ötletes megoldás bőven a CGI korszak előttről.

8. A végső harc az eredeti tervek szerint a Szabadságszobron játszódott volna, de mivel egy évvel korábban a Fegyvertelen, de veszélyes elsütötte ezt az ötletet, az alkotók letettek róla.

9. Az első rész után számos rajongó érdeklődött a halhatatlanok eredete iránt, éppen ezért szentelték a - valljuk be, sokkal kevésbé sikeres  második részt ennek a témának. A helyzet pikantériája, hogy noha a kérdésfeltevés jogos, sőt, megkerülhetetlen, valójában talán senki nem akarja tudni, hiszen ez adja a történet misztikus romantikáját.

10. Sean Connery kikötötte a szerződésében, hogy a forgatáson senki sem beszélhet James Bondról, aki ennek nem tesz eleget, azonnal távoznia kell a forgatásról. Virginia Madsen, aki McLeod szeretőjét játszotta (az utolsó utáni pillanatban végül kiszállt a produkcióból), nevetégesnek tartotta Connery kérését, azért az első napon meglátogatta őt az öltözőjében, ahol elsikoltotta magát: "Istenem, ez James Bond!" Szerencsére Connery vette a tréfát, és mosolyogva megölelte a színésznőt.

79 Hegylakó  (1986)

akció | fantasy | kaland

Connor McLeod (Christopher Lambert) évszázadok óta járja a világot, és igyekszik őrizni a titkát: hogy azon kevés ember közé tartozik, akik halhatatlanok. McLeod soha nem veszti... több»