10 meglepő érdekesség a Desperado című filmről

1995-ben jött ki a Mariachi trilógia második része, a Desperado. A film az El mariachi - A zenész kötetlen folytatása, csak néhány szereplő és a helyszín ugyan az, mind a három produkció története külön is megállja a helyét. A harmadik résszel, a Volt egyszer egy Mexikó-val együtt mindhárom film Robert Rodriguez „gyermeke,” ugyanis Rodriguez írta és rendezte a őket, ő írta a zenét és producerként is részt vett a munkákban. Ezúttal a trilógia második részével foglalkozunk, azzal, amit Antonio Banderas, Salma Hayek, Quentin Tarantino, Steve Buscemi, Enrique Iglesias és Danny Trejo alakítása tett igazán felejthetetlenné.

Lássuk hát a megígért 10 érdekességet!

1. Azon a napon, amikor Salma Hayek és Antonio Banderas szex jelenetét forgatták, az egész stáb bejött. Pechjükre csak a színészek, az operatőr és a rendező voltak benn a szobában.

2. A fürdőszoba jelenetet, amely a második bárban zajló lövöldözés előtt látható, Antonio Banderas rendezte.

3. A filmben Antonio Banderas maga gitározott minden dalt.

4. A film költségvetése 7 millió dollár volt, hétszer annyi, mint a trilógia első részének, az El mariachi - A zenész-nek.

5. Ezzel együtt is szűkös volt a film költségvetése, és ez miatt az egész filmben mindösze két kaszkadőrt alkalmaztak.

6. Az eredeti tervek szerint Quentin Tarantino nem is szerepet volna a filmben. A karakterét ugyan Tarantinoról mintázta Rodriguez, a szerepet Steve Buscemi-nek szánta. Amikor azonban Tarantino jelentkezett a szerepre, Rodriguez azonnal neki adta azt.

7. Ezt követően Rodriguez belert egy új karaktert a forgatókönyvbe. Ő Buscemi, akit nem meglepő módon Steve Buscemi-ről mintázott.

8. Danny Trejo karaktere központi figura a filmben, még sem mond egyetlen szót sem a filmben.

9. A trilógia ötlete Quentin Tarantino fejéből pattant ki. Ő javasolta barátjának, Rodriguez-nek, hogy készítsen egy harmadik részt is. Ez lett a Volt egyszer egy Mexikó, amit 2003-ban mutattak be.

10. A legtöbb jelenetben olyan fegyvereket használtak, amik vaktöltények helyett vörös festékpatronokat lő ki. Ennek eredményeként rendkívül véresre sikerültek az akciójelenetek, olyannyira, hogy nagy részét ki is kellett vágni az anyagnak. Nem fértek volna bele a kívánt korhatárba, ami viszont a stúdiónak nem tetszett volna.