A mai napon ünnepli Tom Hanks hatvanhatodik születésnapját, ez alkalomból pedig össze is gyűjtöttünk a számotokra 10 érdekességet a legendás hollywoodi színészről, amit egész biztosan nem tudtatok róla.

A színészt karrierje során eddig hat alkalommal jelölték Oscar-díjra, amelyek közül a Philadelphia - Az érinthetetlen című filmben nyújtott alakításáért aranyszobrocskára is váltott. Számos ikonikus szerepei közül szinte képtelenség lenne csupán egyet kiemelni, helyette viszont álljon itt 10 érdekesség. 

1. Tom Hanks távoli rokonságban áll Abraham Lincoln egykori amerikai elnökkel, illetve a népszerű televíziós szereplővel, Mr. Rogersszel, akit maga is alakított a 2019-ben megjelent Egy kivételes barátban.

2. Mielőtt a színészi pályát választotta volna, Tom Hanks az egyetemi évei alatt szállodai londinerként is dolgozott.

3. A színész saját megtakarításából is támogatta anyagilag a Forrest Gump filmet, a bevételből pedig 65 millió dolláros osztalékot kapott.

4. Tom Hanks elszánt módon gyűjti az írógépeket, az összeállítása pedig közel 250 darabból áll.

5. A színész 21 évesen nősült meg először, ez a házasság azonban meglehetősen rövid életű volt, Rita Wilsonnal, jelenlegi feleségével 1981-ben ismerkedtek meg.

6. Kevesen büszkélkedhetnek ezzel, de a NASA elnevezett egy aszteroidát a színészről, így a galaxisban bizony megtalálható egy 12818 Tomhanks jelölésű égitest.

7. 2016-ban Barack Obama Elnöki Szabadság-érdemrenddel tüntette ki Tom Hankset.

8. A színészt öt alkalommal is Amerika kedvenc színészévé választották, 2002-ben, 2004-ben, 2005-ben, 2013-ben, legutóbb pedig 2015-ben.

9. 2020-ban Tom Hanks és felesége, Rita Wilson voltak az hollywoodi első pár, akiket megfertőzött a koronavírus.

10. Kevesen tudják, de van Nemzetközi Tom Hanks Nap. 2004-ben áprilisi tréfának indult, de a nap mára sokkal többé nőtte ki magát: nemzetközi és jótékonysági esemény lett belőle, amelyet ma már Tom Hanks is támogat.  Minden évben az április elsejéhez legközelebb eső szombaton Chicagóban tartanak egy nagy bulit.