100-nál is többen emeltek panaszt a Doctor Who transznemű karaktere miatt

Eddig több mint 100 panaszt kapott a Ki vagy, Doki? nézőitől a BBC csatorna.

A nézők Yasmin Finney castingolását, aki a transznemű Rose-t alakítja a produkcióban. A Heartstopper sztárjával sokan úgy gondolják, hogy “férfi-ellenes”, illetve egyszerűen csak “nem helyénvaló a szerepeltetése” a sorozatban.

Rose karaktere valójában nem más, mint Donna Noble lánya, aki a sorozat mostani karácsonyi különkiadásában bukkan fel először. A történetben a lány a család teljes támogatását élvezi a döntéseivel kapcsolatban.

A sorozat írója, Russell T Davies elmondta, hogy számára fontos, hogy a sorozat cselekménye tükrözzön valamit napjaink társadalmából. Davies korábban aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egyes sajtóorgánumok gúnyosan és lekezelően bánnak a transzneműekkel.

“Vannak abszolút gyűlöletet, mérget, rombolást és erőszakot hirdető újságok, akik inkább azt szeretnék, ha az ilyesmit a képernyőről letörölve megsemmisítenének. Szégyelljék magukat, és sok szerencsét a magányos életükhöz” - nyilatkozta Davies.

családi | dráma | kaland | misztikus | sci-fi

Sötét idők érkeznek, átszelve a teret és az időt, hogy felfedjék Gallifrey pusztulását, egy új Dokit és a titokzatos Magányos Cybermant. több»