20 Star Wars könyv jön idén még Az ébredő erő előttA kép forrása: Lucasfilm

Úgy tűnik, elég sok minden történt az 1983-as a A Jedi visszatér és a decemberben bemutatásra kerülő Star Wars - Az ébredő Erő között, melyet a Disney 20 könyvvel kíván áthidalni.

Húsz, a Star Wars kánonba szervesen illeszkedő könyv kiadását tervezi a Disney idén ősszel, hogy kitöltsék az űrt a Jedi visszatér és a J.J. Abrams rendezésében készülő Az ébredő erő története között. Az Entertainment Weekly értesülései szerint önálló könyvet kapnak az eredeti trilógia főszereplői, többek között Leia hercegnő és C-3PO is.

A kötetek több kiadó gondozásában, párhuzamosan jelennek majd meg. Természetesen köztük lesz a Disney tulajdonában álló Marvel Comics és a sci-fi kiadó, a Del Rey, akik szoros együttműködésben dolgoztak az elmúlt hónapokban. A könyvek szerzői és a forgatókönyvírók összehangoltan munkálkodtak a megjelenésre kerülő történeteken, hogy mely titkokat fedhetik fel, és melyeknek kell a homályban maradniuk az új Star Wars-trilógia számára.

"Az Erő krónikájának története rendkívül szigorúan őrzött. Hogy így maradhasson, számos top-secret találkozóra került sor San Franciscóban, mialatt ezen a programon dolgoztunk" - árulta el a Disney Publishing Worldwide igazgatója, Andrew Sugerman az Entertainment Weekly-nek.

Mindezek mellett arra is ügyelniük kellett, hogy az új trilógián kívül a Disney számos egész estés spin-offot is tervez, melyek az eddigi híresztelések szerint Yoda, Han Solo és Boba Fett karaktereire fókuszálnak majd.

A Star Wars - Az ébredő Erő december 17-én debütál a mozikban.