30 év börtönre ítélték R. Kellyt

Ann Donnelly amerikai kerületi bíró szerdán 30 év börtönre ítélte R. Kellyt.

Az énekest kilenc vádpontban, köztük szexuális kizsákmányolással, vesztegetéssel, emberrablással és kiskorú lányokkal és nőkkel való szexuális kereskedelemmel találta bűnösnek az ügyészség. R. Kelly 30 év után szabadulhat, azonban további öt évet csak felügyelet alatt tölthet majd szabadlábon, mindemellett pedig 100 ezer dollár pénzbírságot szabtak ki rá.

A 2019-ben megjelent Surviving R. Kelly című dokumentumsorozatban több áldozata is megszólalt, 50Cent nyilvánosan elismerte, hogy R. Kelly hogyan bánt a nőkkel, állandó megfigyelés alatt és fogva tartotta őket, hogy szexuális követeléseit teljesítsék.

R. Kelly korábban azzal kavart botrányt, hogy feleségül vette a néhai R&B-énekesnőt, Aaliyah-t, amikor az még csak 15 éves volt. Az énekes egy hamis jogosítványt mutatott fel, amely szerint 18 éves volt. Kelly 27 éves volt, amikor az esküvőre sor került, Aaliyah 2001-ben repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét.

R. Kelly közel 91 szerzeménye került különböző filmes produkciókba, az énekes a Space Jamben hallható I believe I can Fly című dalával vált ismertté.