5 dolog, amit tudni akartál a Terminator: Sötét végzetről, de nem merted megkérdezni

Mától a mozikban a Terminator: Sötét végzet, melynek kapcsán cikkünkben megpróbáljuk tisztázni a leggyakrabban felmerülő félreértéseket, és válaszolni a legtöbbeket foglalkoztató kérdésekre.

1. Most akkor hol is helyezkedik el a Sötét végzet a Terminator franchise idővonalában? Ez a Genisys folytatása?

Bár hivatalosan ez a hatodik Terminator-film, azonban a T2 utáni folytatások már James Cameron nélkül készültek. A rendező többször is hangsúlyozta, hogy a Sötét végzet figyelmen kívül hagyja ezeket a filmeket, és időrendben a második epizód 'hivatalos' folytatása lesz, a rajongók legnagyobb örömére pedig az első két részhez hasonlóan ismét R-korhatárral kerül a mozikba. Eredetileg a Genisyshez is terveztek folytatásokat, de a film bukása miatt végül az egész projektet a kukába hajították.

2. Miért öregszik a Schwarzenegger által alakított Terminator?

Ez a kérdés időről időre felmerül, de a választ már évekkel ezelőtt megadta James Cameron. A Terminator fémvázán élő szövet van, ami természetesen öregszik. Ez leginkább azt a célt szolgálja, hogy a jövőből érkező Terminátorok képesek legyenek feltűnésmentesen beolvadni a társadalomba.

3. Mindenki visszatér az első két Terminator-filmből? Honnan került elő Linda Hamilton ennyi év után?

Ha mindenki nem is, de legnagyobb nevek mindenképp. Közéjük tartozik természetesen maga James Cameron, aki producerként vette ki a részét a munkálatokból, Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong és Linda Hamilton. Utóbbi hosszú évek óta nem jelentkezett értékelhető filmmel, úgyhogy ez nem csak a franchise, de számára is nagy visszatérésnek számít. És mivel a T2 folytatásáról van szó, ő sem maradhatott kia buliból.

4. Akkor ez a trilógia lezárása, vagy újabb folytatások jönnek?

Bár az igaz, hogy ezzel válik teljessé James Cameron eredeti trilógiája, a producernek már pontos tervei vannak a folytatásokra. Minden azon múlik, mennyire lesz sikeres a kasszáknál a Sötét végzet, de amennyiben a nézők is vevőek lesznek rá (a kritikusok viszonylag pozitívan fogadták a filmet), úgy az újabb epizódok az emberek és a mesterséges intelligencia kapcsolatára fókuszálnának majd.

5. Ha már hivatalos folytatás, miért nem James Cameron rendezte?

Kétségkívül mindenki kíváncsi lett volna egy Cameron által rendezett Terminator-mozira, a producer azonban inkább a Deadpool direktorát, Tim Millert bízta meg a rendezéssel. Hogy ő maga ismét beült-e volna a direktori székbe, nehéz megmondani, különösen annak fényében, hogy a Sötét végzet forgatásának idején igen elfoglalt volt az Avatar folytatásainak rendezésével.