5 hiba a Pókember 3-ban, amitől vakartuk a fejünket

Már a hazai mozikban a Pókember 3 - Nincs hazaút, amely szinte minden korábbi elképzelést felülmúlt a rajongók részéről. Jon Watts rendezése persze azért felvet néhány kérdést, amelyek közül össze is gyűjtöttünk néhányat.

A Pókember 3 már a nyitóhétvégén is elképesztő rekordot döntött a közel 240 millió dolláros bevételével, ez az út pedig csak felfelé vezet tovább, a Rotten Tomatoes portál szerint ugyanis a produkció már ott van minden idők TOP 10-es box office listáján. Az amerikai mozikban jelenleg 600 millió dolláros bevételnél tart, míg az összbevétel 1,3 milliárd dollárra tehető jelenleg.

De nézzük is egy kicsit részletesebben, milyen “problémák” is merültek fel a cselekménnyel kapcsolatban.

1. Miért nem idézett meg Ned több Peter Parkert?

Sokakban felmerült, Ned miért “csupán” két Peter Parkert kutatott fel, amelyre persze viszonylag egyszerű választ is lehet adni, hiszen nem igazán ismerünk több korábbi élőszereplős karaktert a Pókember filmekből.

2. Miként hagyhatott hátra Venom magából egy részt? 

Ez már egy kicsit bonyolultabb helyzet. A film stáblista utáni jelenetében Eddie Brock visszatér a saját univerzumába Venommal együtt, a szimbióta azonban othagy a pulton magából egy kis részt. Az egyetlen válasz jelenleg az lehet, hogy a szimbiótára egyszerűen nem hat teljes mértékben a varázslat, amelyet Doctor Strange idézett meg.

3. Hogyan találja meg Doktor Oktopusz Peter Parkert?

Egy kissé zavaros lehet a helyzet, hiszen a későbbiekben Peternek magának kell felkutatnia a gonosztevőket, persze Doktor Oktopusz ennél jóval intelligensebb, így a Zöld Manóval együtt neki határozott célja volt Pókember elpusztítása.

4. Mi értelme van megjavítani a rosszakat, ha úgyis meghalni térnek vissza?

Ez nem feltétlenül kell, hogy releváns kérdés legyen, hiszen a Tom Holland-féle Pókember nem találkozott még ezekkel a karakterekkel, így feltétel nélkül hitt abban, hogy segíthet rajtuk.

5. Lehet, hogy Elektronak nem feltétlenül kellett volna megjelennie?

Ez akár nyitott kérdés maradhat, hiszen Elektro csakugyan nem ismerhette Pókember valódi kilétét, ugyanakkor maga Gwen egy váratlan helyzetben akaratán kívül is “lebuktatta” Petert A csodálatos Pókember 2-ben.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként... több»