8 év börtönre ítélték a Doctor Strange színésznőjét

Nemrégiben mi is beszámoltunk róla, hogy a többek közt a Doktor Strange-ben is szerepet kapó Zara Phythian színésznőt és harcművészeti oktatót a férjével, Victor Marke-kal együtt szexuális zaklatással és bántalmazással állították bíróság elé. Mostanra a tárgyalás véget ért és mindkettejüket bűnösnek találták.

A vád szerint az akkor még nem is házas pár 2005 és 2008 között több mint egy tucat alkalommal szexuálisan zaklattak és bántalmaztak, valamint szexuális együttlétre kényszerítettek egy akkor még csak 13-15 éves korú lányt. A vádakat a bíróság végül bizonyítottnak ítélte, ahogyan egy másik akkor 15 éves korú lány hasonló zaklatása esetében is, amelyre 2003-2005 között került sor.

A bíróság Victor Marke-t a bűncselekmény szellemi atyjának és kitervelőjének nevezte, aki nem csak az áldozatra, de a társára, Zara Phythyianra is hatással tudott lenni. Ezért a férfit, aki akkoriban (párjával együtt) önvédelmi oktatóként dolgozott, 14 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Ha letölti, 63 éves lesz, mire szabadul. Zara Phythian, mint a bűncselekményben aktívan résztvevőt végül 8 év letöltendő börtönbüntetéssel sújtották.

A pár képviselői egyelőre nem nyilatkoztak az ítélettel kapcsolatban, de védenceik kezdettől fogva minden vádat tagadtak.