A 2000-es évek legalulértékeltebb horrorjai

Jó horrorfilmet találni nem mindig egyszerű, hiszen elképesztően sok alkotás közül kell kiválogatni azokat, amiket tényleg érdemes megnézni. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezt a műfajt nagyságrendekkel kisebb hype veszi körül, vagyis sokkal nehezebb felkutatni egy-egy remekművet.

Most mutatunk is hat olyan filmet, amiről talán még soha nem is hallottatok, pedig mindegyik megérdemel legalább egy esélyt. Olyan filmekről van szó, amelyek 2000 után készültek, de valamiért nem vagy csak alig beszéltek róluk. De mindenképp érdemes szánni rájuk néhány estét az életünkből, ha épp egy kis borzongásra vágyunk.

A sort kezdjük Joel Anderson 2008-as horrorjával! A Lake Mungo a Palmer családról szól, az események pedig a fiatal Alice Palmer halálával kezdődnek, aki a Mungo tóba fulladt. Ezzel egy sor megmagyarázhatatlan természetfeletti esemény veszi kezdetét, a nyomok pedig a Mungo tóhoz vezetnek.

Szintén 2008-ban mutatták be Bryan Bertino pszicho-horrorját, a Ni dios, ni patrón, ni maridoat. Ez az egyik legalapvetőbb emberi félelemre épít: amikor az otthon már nem jelent biztonságot, mert számunkra totálisan ismeretlen idegenek bukkannak fel és törnek az életünkre. Látszólag minden különösebb ok nélkül.

James Ward Byrkit horrorja, a Coherence 2013-ban debütált. Egy pici horror, egy picit sci-fi, egy pici misztikum. Nyolc barát összegyűlik egyiküknél egy teljesen ártalmatlan vacsorára. Ám ekkor egy üstökös száguld el a ház felett, amit megmagyarázhatatlan és hátborzongató események követnek.

A 2015-ös Hell House LLC-ről sem sokan hallottak. Pedig Stephen Cognetti horrorja is megér egy misét. A klasszikus talált kazettás stílust képviseli, ezúttal egy turista attrakciónak szánt kísértetházban, ahol öt évvel korábban tizenöten vesztették életüket rejtélyes körülmények között. Jöhet a szokásos kísértetkergetés!

Szintén 2015-ben debütált a Még mindig itt vagyunk című horror Ted Geoghegan rendezésében. Egy megkeseredett házaspárról szól, akik fiúk halála után egy csendes környékre költöznek. Ám nem tudják, hogy a ház, amit új otthonuknak választottak, sötét titkokat rejt: harminc évenként feléled és áldozatokat követel.

Végül, de nem utolsósorban említsük meg a 2016-os The Voidot is! Jeremy Gillespie és Steven Kostanski horrorja nem mentes a váratlan fordulatoktól. Egy szekta el akar pusztítani egy házat, de egy rendőr és néhány kórházi dolgozó szembeszáll velük. Csakhogy az igazi veszély épp odabent leselkedik rájuk.

#6

70 The Void  (2016)

(7) (4)

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Egy veszélyes szekta fenyeget egy elhagyott épületet. Egy rendőr néhány kórházi dolgozóval karöltve szembeszáll velük. Nem tudják azonban, hogy az igazi ellenség odabent vár... több»

#5

50 Még mindig itt vagyunk  (2015)

(3) (8)

horror

Miután tinédzser fiuk egy gázolás következtében meghal, Paul (Andrew Sensenig) és Anne (Barbara Crampton) New England csendes, vidéki részére költöznek, hogy új életet... több»

#4

69 Hell House LLC  (2015)

(1)

horror | misztikus | thriller

Öt éve annak, hogy megmagyarázatlan körülmények között 15 ember életét vesztette Halloween estéjén egy turista attrakciónak készült kísértetházban. A helyszínre egy... több»

#3

75 Coherence  (2013)

(23) (4)

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Nyolc barát gyűlik össze egyikük házában egy vacsorapartira. Habár már néhányuk odaútja sem mentes különös eseményektől, ezt még betudják a véletlennek. A vacsora során... több»

#2

dráma

1896-ban Buenos Airesben Virgina Bolten és néhány társa elindítottak egy mozgalmat, amelyben a női munkaerő kizsákmányolása ellen léptek fel. több»

#1

61 Lake Mungo  (2008)

(6)

dráma | horror | misztikus | thriller

A 16 éves Alice Palmer úszás közben a vízbe fullad. A gyászoló család egy sor megmagyarázhatatlan természetfeletti esemény középpontjává válik. Kiderül Alice titkos kettős... több»