Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%

Coherence (2013)

Coherence
Filmadatlap
 
20
Szereplők
21
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Syracuse   2020. 05. 22.

legújabb vélemény

0
Megnéztem az évtized legjobb sci-fijét

Legalább is nagyon sok helyen így emlegetik a Coherence-t, ami azért messze áll a valóságtól. Kimondottan szeretem az alacsony költségvetésű, egyhelyszínes, kevés szereplős sci-fiket. A koncepció, bár nem teljesen újdonság, nagyon is érdekes és a néző érdeklődését annak ellenére is végig fenntartja, hogy a megvalósítás sok kívánni valót hagy maga után. Nem tudom, hogy a színészek rosszak, vagy a forgatókönyv, vagy esetleg mindkettő, de én úgy gondolom, hogy egy sci-finek legalább a non-fiction elemei legyenek már teljesen hihetőek. Mármint, elhiszem, hogy a világ bármely pontján lehetne találni egy ilyen nyolcfős társaságot, de egy tudományos-fantasztikus filmet nálam nagyon félrevisz az, ha a karakterek kvázi mindennapos dologként kezelik, hogy a telefonjaik konkrétan a semmitől összetörnek, viszont menten összefossák magukat, ha kopogtat valaki az ajtón. Két valamennyire értelmes férfi karaktert sikerült megírni, a nők viszont kivétel nélkül idegesítőek lettek. Minden esetre a sci-fi része működik és a befejezés is jól sikerült, szóval egyszeri nézésre mindenkinek ajánlom.

 
dulkap   2015. 01. 21.

0

Nem rossz az elképzelés, ám a kivitelezés nem igazán sikerült. Gyakran értelmetlen történet vezetés (azért egy áramszünet még nem a világvége...) és kicsit zavaros megoldások. Szerencsére nem nyújtották el a játékidőt, így bőven nézhető kategória, de... több»


 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Érdekes és izgalmas történet, igen elgondolkodtató. Többszöri megnézésre is alkalmas.

 
rbernadett   2015. 04. 24.

0

Kis költségvetésű film létére, ami tulajdonképpen végig csak egy házban játszódik elég jól sikerült alkotás. Az elképzelés ha nem is annyira egyedi, mindenképp érdekes. Azt, hogy ennek a megtörténte mennyire lehetséges, arról már lehetne vitatkozni.

 
Szilonka   2018. 04. 09.

0

A film egy elég szűk réteget szippant csak be. Számomra nem volt akkora durranás. Lassan csöpögtették az infókat. A vége meg a szokásos nesze semmi fogd meg jól.

 
TomÁcs   2018. 04. 15.

0

Egy ismerősöm ajánlott a filmet. Nem egy szokványos történet az biztos. Némileg gondolkodásra sarkallja a nézőt és hagy némi teret neki. Itt a befejezésre gondolok.

 
VvV   2018. 11. 23.

0

Az eleje elég unalmas a filmnek. Maga a történet érdekes is lehetett volna.

Galéria (6)

Emily Baldoni
Emily Baldoni
Emily Baldoni
Emily Baldoni
Nicholas Brendon
Emily Baldoni
Lorene Scafaria
Nicholas Brendon

Videók (1)

A film összbevétele 139 745 dollár volt (imdb.com).

 

Kronologikus sorrendben vették fel a jeleneteket. Erre azért volt szükség, mert a színészek sokat improvizáltak. Minimális szöveget kaptak, ami egyfajta cél volt, hogy merre tereljék a történetet.

(Miska bácsi)
 

Mindössze öt főből állt a forgatói stáb: 2 hangtechnikus, a rendező, a producer és az operatőr.

(Miska bácsi)
 

Közel egy évig írták a film történetét.

(Miska bácsi)
 

A film mindössze 50 ezer dollárból készült. Egyetlen helyen forgatták le 5 éjszaka alatt, és a párbeszédek nagy része improvizáció.

(dulkap)