Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73%
Filmadatlap
 
21
Szereplők
21
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Coherence
 
Syracuse   2020. 05. 22.

legújabb vélemény

Megnéztem az évtized legjobb sci-fijét

Legalább is nagyon sok helyen így emlegetik a Coherence-t, ami azért messze áll a valóságtól. Kimondottan szeretem az alacsony költségvetésű, egyhelyszínes, kevés szereplős sci-fiket. A koncepció, bár nem teljesen újdonság, nagyon is érdekes és a néző érdeklődését annak ellenére is végig fenntartja, hogy a megvalósítás sok kívánni valót hagy maga után. Nem tudom, hogy a színészek rosszak, vagy a forgatókönyv, vagy esetleg mindkettő, de én úgy gondolom, hogy egy sci-finek legalább a non-fiction elemei legyenek már teljesen hihetőek. Mármint, elhiszem, hogy a világ bármely pontján lehetne találni egy ilyen nyolcfős társaságot, de egy tudományos-fantasztikus filmet nálam nagyon félrevisz az, ha a karakterek kvázi mindennapos dologként kezelik, hogy a telefonjaik konkrétan a semmitől összetörnek, viszont menten összefossák magukat, ha kopogtat valaki az ajtón. Két valamennyire értelmes férfi karaktert sikerült megírni, a nők viszont kivétel nélkül idegesítőek lettek. Minden esetre a sci-fi része működik és a befejezés is jól sikerült, szóval egyszeri nézésre mindenkinek ajánlom.

 
dulkap   2015. 01. 21.

Nem rossz az elképzelés, ám a kivitelezés nem igazán sikerült. Gyakran értelmetlen történet vezetés (azért egy áramszünet még nem a világvége...) és kicsit zavaros megoldások. Szerencsére nem nyújtották el a játékidőt, így bőven nézhető kategória, de... több»


 
Bogi87   2016. 05. 27.

Érdekes és izgalmas történet, igen elgondolkodtató. Többszöri megnézésre is alkalmas.

 
rbernadett   2015. 04. 24.

Kis költségvetésű film létére, ami tulajdonképpen végig csak egy házban játszódik elég jól sikerült alkotás. Az elképzelés ha nem is annyira egyedi, mindenképp érdekes. Azt, hogy ennek a megtörténte mennyire lehetséges, arról már lehetne vitatkozni.

 
Szilonka   2018. 04. 09.

A film egy elég szűk réteget szippant csak be. Számomra nem volt akkora durranás. Lassan csöpögtették az infókat. A vége meg a szokásos nesze semmi fogd meg jól.

 
TomÁcs   2018. 04. 15.

Egy ismerősöm ajánlott a filmet. Nem egy szokványos történet az biztos. Némileg gondolkodásra sarkallja a nézőt és hagy némi teret neki. Itt a befejezésre gondolok.

 
VvV   2018. 11. 23.

Az eleje elég unalmas a filmnek. Maga a történet érdekes is lehetett volna.

Emily Baldoni
Emily Baldoni
Emily Baldoni
Emily Baldoni
Nicholas Brendon
Emily Baldoni
Lorene Scafaria
Nicholas Brendon

A film összbevétele 139 745 dollár volt (imdb.com).

 

Kronologikus sorrendben vették fel a jeleneteket. Erre azért volt szükség, mert a színészek sokat improvizáltak. Minimális szöveget kaptak, ami egyfajta cél volt, hogy merre tereljék a történetet.

(Miska bácsi)
 

Mindössze öt főből állt a forgatói stáb: 2 hangtechnikus, a rendező, a producer és az operatőr.

(Miska bácsi)
 

Közel egy évig írták a film történetét.

(Miska bácsi)
 

A film mindössze 50 ezer dollárból készült. Egyetlen helyen forgatták le 5 éjszaka alatt, és a párbeszédek nagy része improvizáció.

(dulkap)