A 5 legjobb új sorozat, amit ezen a héten nézhetsz (Netflix, Amazon Prime, Apple TV+)

Erre a hétre is jut néhány izgalmasnak ígérkező új sorozat, amelyeket a legnépszerűbb streaming csatornákon lehet majd darálni. Az alábbi listán öt ilyen sorozatot mutatunk, amelyek között vannak már bizonyított szériák új évaddal és abszolút újdonságok is. Témák terén pedig a futballtól a nácivadászaton át egészen a gasztronómiáig terjed a kínálat.

#5

dráma | életrajzi

Disney+

Somen "Steve" Banerjee, egy indiai-amerikai vállalkozó eredettörténete, aki elindította a Chippendales nevű sztriptíztáncos társulatot. több»

A sorozat Somen "Steve" Banerjee történetét meséli el. Az indiai származású üzletember be akarta teljesíteni az amerikai álmot, de végül kudarcot vall és ez gyilkosságig vezet. Egyébként nem mellesleg ő alapította meg a híres Chippendales társulatot. A sorozat szerdán debütál a Disney+-on.
#4

75 Vadászok  (2020)

(5)

dráma | krimi | misztikus

Amazon Prime Video

Egy második világháborús náci bűnösökre vadászó különleges osztály rájön, hogy szélsőségesek egy csoportja az Egyesült Államokban akarja kiépíteni a Negyedik Birodalmat. több»

Második és egyben utolsó évadával tér vissza hamarosan a második világháborús nácik után nyomozó és rájuk vadászó különleges szervezet történetét bemutató sorozat. Az események a '70-es években játszódnak New Yorkban, amikorra már megszokottá vált, hogy az amerikai kormány akár egykori nácikat is alkalmaz a szovjetek elleni versenyben. A sorozat második évada pénteken debütál az Amazon Prime-on.
#3

dráma

Netflix

Kiyo egy makanai (egyfajta szakács) lesz egy házban, ahol maikók (gésatanoncok) élnek. több»

A sorozat főhőse Kiyo, aki fantasztikusan főz, ezért bekerül egy maikoházba, ahol a gésatanoncok élnek. Ő nem vágyi és nem is szánták ilyen életre, de a főztjével lassan felhívja magára a figyelmet. A sorozat behatol a gésák belső szentélyébe és a nők szemszögén keresztül muntatja be az életüket.  A sorozat csütörtökön debütál a Netflixen.
#2

dokumentum

Apple TV+

A múlt, jelen és jövő focija találkozik a sorozatban, amikor felmerül egy új, különálló liga ötlete, ami miatt a sport legnagyobb vezetői kénytelenek megvédeni a sportág... több»

Rendező: Jeff Zimbalist
A sorozat az elmúlt évek egyik nagy sportbotrányának történetét járja körbe. A legnagyobb európai futballklubok, mintt a Barcelona, a Real Madrid, az A.C. Milan, a Chelsea és az Arsenal, valamint a két nagy manchesteri klub közösen saját európai szuperligát akartak létrehozni, amely függetlenül működött volna az UEFA-tól. A nemzetközi futballszövetség azonban nagyon súlyos szankciókkal próbálta elejét venni a kezdeményezésnek, amelynek hatására a legtöbb érdeklődő klub azonnal visszatáncolt. Akik nem, azoknak pedig komoly következményekkel kellett szembenéznie. A doku-sorozat pénteken debütál az AppleTV+-on.
#1

76 Vikingek: Valhalla  (2022)

(5) (2)

akció | dráma | háborús | kaland | romantikus | történelmi

Netflix

A Vikingek című, nagy sikerű sorozat folytatása, ami 100 évvel később játszódik. Nyomon követhetjük Leif Erikson, Freydis, Harald Hardrada és Hódító Vilmos, Normandia... több»

A több mint ezer évvel ezelőtt, a korai XI. században játszódó sorozat a valaha volt leghíresebb vikingek, például a legendás felfedező, Leif Eriksson, tüzes és makacs testvére, Freydis Eriksdotter és az ambiciózus északi herceg, Harald Sigurdsson hősies kalandjait meséli el. Miközben a vikingek és az angol királyság közötti feszültség véres tetőpontjára hág, és a vikingek összecsapnak egymással ellentétes keresztény és pogány hitük miatt, ez a három viking útra kel, hogy óceánokat szeljenek át és csatatereket járjanak be Kattegattól Angliáig a túlélés és a dicsőség reményében. A sorozat második évada csütörtöktől a Netflixen.