A 8 legjobb új film és sorozat, amit a hétvégén nézhetsz (március 25-31)

Itt a húsvét hétvége és a filmipar/streamingszolgáltatók most sem tétlenkednek! A mozikban nézheted Godzilla és Kong legújabb kalandját, a Netflixen Bill Nighy új, szívszorító sportdrámáját vagy a Disney+-on a friss Oscar-díjas Szegény párákat!

Lássuk, melyik az a 8 film, amelyekből az animációstól, az akción át a fantasy kalandokig válogathatunk a hosszúhétvégén!

Ha van előfizetésed adott szolgáltatóhoz, elég csak a kiválasztottad mafab adatlapján lévő streaming ikonra kattintanod és már mehet is a házimozi!

#8

60 Lázadó Nell  (2024)

(1)

akció | dráma | kaland

Disney+

A gyilkossággal vádolt Nell Jackson kénytelen fosztogatásból élni két nővérével. Egy Billy Blind nevű bátor szellem segítségével rájön, hogy a sors nem véletlenül vezette... több»

Március 29-től a Disney+ műsorán! / A Disney+ új akció-kaland fantasy sorozatának főszereplője a Derry Girls Louisa Harlandja, a címszereplő Nell Jackson, egy menekülő nő, aki egy varázslatos barátjától kap segítséget. A Lázadó Nell Nell Jackson, a gyors észjárású és bátor fiatal nő életét meséli el, akit gyilkossággal vádolnak, és váratlanul a 18. századi Anglia leghírhedtebb törvényen kívülijévé válik. Ám amikor megjelenik egy mágikus szellem, Billy Blind (a Ted Lasso Nick Mohammedje), Nell rájön, hogy többre hivatott, mint azt valaha is gondolta volna. A mágikus Billy olyan erőkkel ruházza fel Nellt, amelyek segítségével minden csatát megnyerhet...
#7

dráma | sportfilm

Netflix

A hajléktalanság megszüntetéséért küzdő szervezetek évente tornát szerveznek hajléktalan férfiak számára, hogy versenyezzenek a Hajléktalan Világbajnokság néven ismert... több»

Március 29-től a Netflixen! / Bill Nighy a főszereplője egy új sportdrámának, amely a Hajléktalan Világbajnokságon alapul, egy valós futballtornán, amely a világ minden tájáról érkező hajléktalan sportolókat mutatja be. A HWC [Homeless World Cup] nagykövete (és Oscar-jelölt) Colin Farrell vett részt többek közt az angol csapat és edzőjük (akit Nighy alakít) történetének elmesélésében. A hajléktalanok világbajnoksága 2001 óta létezik, és közel 70 országot képvisel. Az elmúlt két évtizedben több mint 1,2 millió ember vett részt a tornán, akik világszerte 220 klubban játszottak. Sőt, a most megjelenő film számos játékosát valódi HWC-résztvevők játsszák, akiknek az életére hatással volt a szervezet erőfeszítése. A labdarúgás talán valószínűtlen szövetségesnek tűnik a hajléktalanság elleni küzdelemben, de ahogy a film bemutatja, a gyönyörű játék képes megváltoztatni a felfogást - a csapatokról, az emberekről, sőt magáról a hajléktalanságról is.
#6

38 A félelem bére  (2024)

(5)

akció | dráma | kaland

Netflix

Egy halálos robbanás megakadályozása érdekében egy illegális crack csapatnak 24 órája van arra, hogy két teherautónyi nitroglicerinnel átvágjon egy veszélyekkel teli sivatagon. több»

Március 29-től a Netflixen! / Julien Leclercq új akciófilmje egy klasszikus 50-es évekbeli francia thriller remake. Leclercq társszerzőként, producerként és rendezőként is tevékenykedik a játékfilmben. A francia rendező a Netflixen már számos projekten dolgozott, többek között a Ganglands/Rablók:A sorozat című akciósorozaton, amelyből jelenleg két évad fut (a harmadik évadról nincs hír), valamint két mozifilmen a 2020-as Fűrészpor és vér és a 2021-es A francia őrszem formájában. Az új projektről Leclercq egy nyilatkozatban ezt mondta: "Egy ilyen film érdekében összeállítani ezt a stábot, a Netflix világméretű sugárzására hangolva..., ez arra késztet, hogy minden bátorságomat beleadjam. Az ambíció hatalmas".
#5

családi | dráma | kaland

Netflix

A történetben megismerhetjük Ronját, aki egy erődben született a középkorban, családja pedig egy rablóbanda. Miközben felcseperedik, megismeri a környező erdő veszélyeit és... több»

Március 28-tól a Netflixen! / A gyerekregények adaptációi mindig is népszerűek voltak Hollywoodban, de különösen a televíziós streaming korszakának világában váltak egyre gyakoribbá. Tavaly év végén a Disney rengeteg nézőt gyűjtött be a Percy Jacksonnal, amelynek már zöld utat kapott a második évada is. Astrid Lindgren írónő 1981-es fantasy-regénye, a svéd irodalomtörténet egyik legnagyobb sikert aratott műve, amelyet méltán tartanak klasszikusnak. Nem csoda, hogy a műből számos feldolgozás készült, köztük néhány játékfilm is. Bár a Netflix készülő sorozata az első élőszereplős sorozat, amely Lindgren regénye alapján készült, egy évtizeddel ezelőtt már kaptunk egy kritikusok által elismert animációs sorozatot, amely az Oscar-díjas animációs stúdió, a Studio Ghibli jóvoltából került képernyőre.
#4

dráma | krimi | thriller

Netflix

A szerencsétlen és eladósodott Emily belekeveredik egy hitelkártyacsalásba, amely Los Angeles bűnözői alvilágába sodorja.

Március 27-től a Netflixen! / A 2022-ben készült amerikai krimit John Patton Ford írta és rendezte játékfilmes rendezői debütálásában. A főszerepben Aubrey Plaza, mellette pedig olyan nevek tűnnek fel, mint például Gina Gershon mellett. A film Emily Benettót követi, egy fiatal nőt, akit diákhitelek terhelnek, és büntetett előélete miatt kizárták a munkaerőpiacról. Belekeveredik egy hitelkártyacsalásba, amely belerántja őt a Los Angeles-i bűnözői alvilágba... A film pozitív kritikákat kapott, dicsérték a forgatókönyvet és Plaza alakítását. A 38. Independent Spirit Awards-on négy jelölést kapott, köztük a legjobb elsőfilmes filmnek járó díjat, Ford pedig a legjobb első forgatókönyvnek járó díjat vihette haza. A Rotten Tomatoes-on 196 kritika 94 százaléka pozitív, 7,6/10-es átlagértékeléssel. A honlapon a konszenzus így szól: "Egy feszes thriller, amely rengeteg társadalmi kommentárt tartalmaz, Aubrey Plaza fantasztikus alakítása pedig lopja a showt!"
#3

63 Szegény párák  (2023)

(14) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

Március 27-től a Disney+ műsorán! / Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgainak ismeretét, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett. A Bellát alakító Emma Stone idén el is nyerte a legjobb női főszerepért járó Oscart Bella megformálásáért!
#2

68 Kívánság  (2023)

(5) (5)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO

Asha, a 17 éves, éles eszű és szerettei iránt nagy odaadással viseltető lány Rosasban él, egy olyan királyságban, ahol szó szerint minden kívánság teljesülhet. Egy... több»

Március 27-től a Telekom Filmpremieren! / A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a KÍVÁNSÁG című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: Hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.
#1

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

A mozikban! / A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is… Ennél biztos nem lesz nagyobb film: a mozitörténet két legnagyobb és talán legfélelmetesebb szörnye, a legendás Kong és felülmúlhatatlan Godzilla újra látványos és hátborzongató háborúba indul – és ebbe beleremeg a moziterem.