A Barbie már milliárdos, de hol van Jason Statham cápás filmje?

A Greta Gerwig rendezésében bemutatott Barbie című film világszerte átlépte az 1 milliárd dolláros bevételt, ezzel Gerwig lett az első női filmes, aki egyedül rendezett egymilliárd dolláros filmet. 

A film Észak-Amerikában 459 millió dollárt, nemzetközileg pedig 572 millió dollárt hozott, és mindössze 17 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros mérföldkövet. Ez az év második blockbustere és a világjárvány korszak hatodik olyan filmjei, amelyek átlépte ezt a határt. Ez az utóbbi időkben csak olyan filmeknek sikerület, mint a Pókember: Nincs hazaút, a Top Gun: Maverick és a Jurassic World: Világuralom

Az erős konkurencia, az Oppenheimer ellenére a Barbie három egymást követő hétvégén is első maradt a kasszasiker listán.

A Jason Statham főszereplésével készült Meg 2. - Az árok című folytatásfilm a második helyen debütált 30 millió dolláros bevétellel. Bár ez visszaesés az első film 45 millió dolláros nyitása után, a nemzetközi szinten még így is sikerült 112 millió dollárt gyűjtenie, hozzájárulva a 142 millió dolláros globális bevételhez. A filmet hűvösen fogadták a kritikusok, mindössze 29 százalékot kapott a Rotten Tomatoes-on, igaz, a nézők 73 százalékra értékelték, míg itt a mafabon a hazai közönség 88 százalékra értékelte.

Ezzel szemben a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz az Oppenheimer mögött negyedik helyet szerezte meg a kasszáknál, 28 millió dollárt keresve a hétvégén és összesen 43 millió dollárt a premiert követő 5 nap alatt. A 70 millió dolláros film kimagasló nézői pontszámot és 96 százalékos értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on, és az előrejelzések szerint az elkövetkező hetekben is jól fog teljesíteni.

55 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»