2018.09.14   szerző: hp   hozzászólások: 0

Egy ausztrál és egy kanadai végre szembenéz az amerikai valósággal. Hugh Jackman és Jason Reitman a telluridi filmfesztiválon bemutatott közös filmje, Így ne legyél elnök (The Front Runner, hazai bemutató 2019 eleje) témája a politika, a szex és a szabad sajtó. A megtörtént esetet feldolgozó film hőse az 1988-as amerikai elnökválasztás biztosnak látszó győztese, Gary Hart, aki egy szerelmi ügyét leleplező sajtócikk nyomán nem tagad semmit, hanem egyszerűen kiszáll a versenyből – és ezzel lehetővé teszi George Bush győzelmét.

A befutó: A szex, a politika és a szabad sajtó  viszonyáról szól Hugh Jackman új filmje

Hugh Jackman a film kapcsán még azt is elárulta újságíróknak, hogy az egyetemen újságírást tanult, és külön vizsgázott újságíró etikából – és úgy látja, ma egyre nehezebb, egyre keményebb és egyre fontosabb munka az, amit a sajtóban dolgozók végeznek. És amikor a forgatás előtt találkozott az eredeti Gary Hart-tal, akkor az egykor tanultakat próbálta alkalmazni.

– Rejtélyes figura, nagyon becsületes és nagyon őszinte, de nem hagyta, hogy a fejébe lássak – mesélt a színész az expolitikussal való találkozásról. – De nekem mint színészek döntéseket kell hoznom… még akkor is, ha ez a film nem válaszol, hanem kérdez, és persze… nyilván nagyon összefügg a jelenükkel is.

dráma | életrajzi | történelmi

Az amerikai szenátor, Gary Hart 1988-as elnöki kampánya egy csapásra kisiklik, amikor egy botrányos viszonyba keveredik.  több»

(IC Press)