Egy bíró a Netflix javára döntött, elutasítva a híres búvár, Pipin Ferreras keresetét, aki azt állította, hogy a Korlátlan befolyás című film hamisan vádolta őt felesége megölésével, írja a Variety.

A 2022 szeptemberében bemutatott film egy szabadbúvárkodással foglalkozó házaspárról szólt, a történetben egy tragikus baleset a feleség halálához vezet, mivel a férje szabotálta a felszerelését. Ferreras, akinek felesége, Audrey Mestre 2002-ben hasonló körülmények között halt meg, rágalmazással vádolta a Netflixet, amiért a film arra utal, hogy meggyilkolta a feleségét. A Korlátlan befolyás azonban nem említi név szerint Ferrerast, és tartalmaz egy nyilatkozatot, amely szerint a film kitaláció.

A Netflix és a film rendezője, David M. Rosenthal azt állította, hogy a film fikciós mű, amelyet különböző források, köztük Mestre története ihletett, de nem kifejezetten az ő haláláról szól. Rosenthal hangsúlyozta, hogy a film egy mérgező kapcsolatot tár fel a szabadmerülés világában, anélkül, hogy valódi személyeket vagy eseményeket akart volna ábrázolni.

A bíró egyetértett ezzel, megjegyezve, hogy egyetlen ésszerű néző sem hiheti, hogy a film Ferrerast ábrázolja, és hogy az életével való hasonlóságok a szabadbúvárkodásról szóló történetek általános elemei.

Ferreras ügyvédje fellebbezést tervez, hivatkozva a film és a valós események közötti számos hasonlóságra.

dráma | romantikus | sportfilm

Roxana Aubrey úgy dönt, hogy abbahagyja tanulmányait, és elmenekül a párizsi életéből egy dél-franciaországi ingyenes búvártanfolyamra. Hamarosan az élete megváltozik és... több»