'A biztonság másodlagosnak tűnt': Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a Rust fegyvermesterét, a jelenleg is zajló perben újabb részletek derültek ki a tragédiával kapcsolatbanA kép forrása: Tingey Injury Law Firm

Megdöbbentő kijelentést tett Ross Addiego, a Rust egyik stábtagja.

A film kapcsán jelenleg is jogi eljárás folyik Hannah Gutierrez-Reed, a film fegyverszakértője ellen, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak. Addiego elmondta, hogy a forgatás “nevetségesen rohamos tempóban” zajlott az első két hétben a szűkös költségvetés miatt.

A vallomásból az is kiderült, hogy az operatőri részlegből többen távoztak a pénzzel és a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos viták után. “A biztonság másodlagosnak tűnt” - jegyezte meg Addiego, majd hozzátette, hogy ő maga is a helyszínen tartózkodott, amikor Alec Baldwin kezében elsült a fegyver, amellyel halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt.

“Azt hiszem, az első személy, akivel szemkontaktust vettem fel, az Halyna volt,  egyértelmű volt, hogy megsérült, bármit is gondoltunk arról, hogy mi történhetett. Az arca kezdett elvörösödni és a jobb oldalára szorította a karját” - mondta Addiego.

Addiego azt is kijelentette, hogy ő maga nem tudott semmi biztosat arról, hogy a fegyvermester teljesen elzárva tartotta volna a forgatáson használt fegyvereket,  amelyek gyakran a kocsikon maradtak, mivel  Gutierrez-Reed kettős feladatot látott el, mint fegyvermester és segéd kellékes a kis költségvetésű filmben.

A Rust fegyvermesterét akár három év börtönbüntetésre is ítélhetik, noha az őt képviselő jogi csapat azon az állásponton van, hogy védencüket “bűnbakként” akarják felhasználni a felelősség elhárítása miatt.

Alec Baldwin producerként is részt vett a film munkálataiban, így őt júliusra idézte be a bíróság, ha bebizonyosodik, hogy bűnös a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában, úgy 18 hónap börtönbüntetést szabhatnak ki rá.