A Bosszúállók: Végjáték fel fogja robbantani a kasszákat!

Abban nincs túl nagy vita, hogy a Bosszúállók: Végjáték 2019 egyik legjobban várt filmje. És az „egyik” szócsak is csak azért kerül a mondatba, mert idén érkezik a Star Wars: Skywalker kora is, ami szintén hasonlóan nagy érdeklődésre tarthat számot.

Ennek ellenére az előrejelzések azt mutatják, hogy az Endgame lesz az idei év legnagyobb nyitó hétvégi bevételét hozó filmje: a várakozások szerint ez az összeg akár 282 millió dollárra is rúghat. Csak összehasonlításképp: a Bosszúállók: Végtelen háború tavaly 258 millió dolláros nyitóhétvégét hozott össze.

Az utóbbi szám minden idők legmagasabb, észak-amerikai nyitóhétvégi bevételét jelenti, így simán elképzelhető, hogy az eddigi 11 Marvel-univerzumban játszódó filmet összefogó és lezáró film még ezt a rekordot is túlszárnyalja majd.

Az elvárás természetesen ez – ezt mutatja az is, hogy bár a film premierjére már nem kell olyan sokat várni, még mindig alig tudunk valamit a konkrét cselekményről. Ennek egyik oka természetesen az, hogy minél átütőbb élményt szerezzünk majd a moziban, de közre játszik benne az a tény is, hogy az elemzések szerint a jegyeladásokat nagyban ronthatják az előzetesek. Ha nem tetszik a közönségnek, amit lát, akkor nem megy el a moziba. A másik ilyen negatív faktor a film hossza lehet, ami több mint három órás – de a tesztvetítések szerint a nézőket ez nem igazán zavarta.

Az Endgame április 26-án, azaz kevesebb mint két hónap múlva kerül majd a mozikba.