A Disney kész visszavenni A galaxis őrzői rendezőjét?

Miutána  Disney hirtelen gyorsasággal kivágta James Gunn rendezőt a A galaxis őrzői: 3. rész-ból, most felröppent egy olyan pletyka, miszerint a stúdió kész újragondolni az ügyet, és visszavenni a kegyvesztett rendezőt.

A botrány nemrég robbant ki, miután a média – és néhány, a rendező személyével elégedetlen internetes véleményvezér – ismét felkapta Gunn nagyjából 10 évvel ezelőtti, akkor viccesnek szánt, most pedig rendkívül sértőnek és felháborítónak tartott tweetjeit, amelyekben a rendező például 9/11-el, illetve a gyerekmolesztálással viccelődik. Annak idején, 2012-ben már futott egy kört a médiában a téma, és a rendező akkor is és most is elnézést kért értük – úgy nyilatkozott, hogy akkoriban még kereste a megfelelően provokatív hangját, amelyet a jelen szerint rossz helyen keresett. Rettenetes megbánta a vicceket, és azóta természetesen már egy teljesen más ember, aki ma már nem sütné el újra ezeket a témákat.

A Disney viszont mindig családbarát és kissé konzervatív stúdió képében volt jelen a közvéleményben, amelynek irányelveivel nem igazán férnek össze az ilyen irányú viccek, így a rendezőt azonnal kirúgták a készülő filmből. Viszont a film egész stábja egy emberként állt Gunn mögé, egy online petíció pedig jelenleg 300.000 aláírásnál tart, és arra kérik a stúdiót, vegye vissza Gunnt. Sokan úgy nyilatkoznak róla, mint az egyik legjobb és legkedvesebb emberről, akit ismernek, és akit nem lenne szabad egy régi, ifjúkori botlás miatt most pellengérre vonni.

A pletykák szerint a Disney kész arra, hogy ismét leüljön Gunnal, és netán még vissza is vegyék – ám ezt jelen pillanatban még nem erősítették meg. Az is kérdéses, hogy ha megkeresik, akkor Gunn vajon mit válaszol az újbóli felkérésre. Sőt, egyelőre azt sem tudni, hogy a stúdió vajon egyáltalán megtartja-e a rendező által befejezett forgatókönyvet, vagy azt is újra íratják valakivel – ámbár még azt sem lehet tudni, hogy ha a stúdió nem másítja meg a döntését, akkor kire bízzák a sok-sok millió dolláros projektet. A kérdőjelek száma tehát jelenleg nem kevesebb, hanem több lett, mint pár napja volt – de az biztos, hogy hamarosan dűlőre kell jutniuk az ügyben, mert az óra ketyeg – és az idő pénz.