Új filmmel jelentkezett Atom Egoyan, már a mozikban A díszvendég

Hosszabb kihagyás után újra rendezett a 2 Oscar-díjra jelölt Atom Egoyan. Íme minden, amit érdemes tudnod a filmről!

Jim (David Thewlis) kitartóan harcol, hogy ejtsék az egykor egy középiskolában tanító lánya, Veronica (Laysla De Oliveira) elleni vádakat, ő azonban úgy gondolja, a múltban felhalmozott hibáival rászolgált a börtönre. A molesztálás ügyében tiszta a lelkiismerete, mégis a kiszabott büntetés letöltése mellett dönt. Apa és lánya keserű harca veszi kezdetét, mely során mindkét fél hisz a saját igazában, miközben újabb és újabb emlékek törnek fel és nehezítik meg az elfogadást. A férfi lassan elveszíti a kontrollt felgyülemlő indulatai felett, s munkája során egyre kíméletlenebbül lép fel a vendéglőkkel és étkezdékkel szemben.

A kétszeres Oscar-jelölt rendező, Atom Egoyan legújabb filmje a 2019-es Velencei Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol versenyben volt az Arany Oroszlánért, míg a Torontói Filmfesztiválon a legjobb kanadai film címéért szállt versenybe. 

 A filmet Atom Egoyan írta és rendezte (Chloe - A kísértés iskolája, Eljövendő szép napok), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint David Thewlis, Luke Wilson, Rossif Sutherland, Gage Munroe, Sima Fisher, Tennille Read és Tamara Podemski

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A díszvendég a 2 Oscar-díjra jelölt Atom Egoyan 40. rendezése, beleértve a rövidfilmeket és a televíziós sorozatokat is.  
  • A filmben a népszerű fado énekesnő,Amália Rodrigues "Dura Memória" című dala is felcsendül. 
  • A film rendezője, Atom Egoyan 2018. szeptemberében jelentette be hivatalosan, hogy A díszvendég, melynek egyben producere és forgatókönyvírója is, lesz a következő filmje.
  • A film forgatása 2018 novemberében és decemberében zajlott.
  • A díszvendég világpremierje 2019. szeptember 3-án volt a Velencei Filmfesztiválon. Ezt követően, szeptember 10-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták az alkotást.
  • A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A díszvendég jelenleg 47 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

Hazai premierdátum: 2020.08.13.

dráma

Jim (David Thewlis) kitartóan harcol, hogy ejtsék az egykor egy középiskolában tanító lánya, Veronica (Laysla De Oliveira) elleni vádakat, ő azonban úgy gondolja, a múltban... több»