Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
66%

A díszvendég (2019)

Guest of Honour
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
7
Képek
3
Videók
 
Tibor   2020. 08. 15.

legújabb vélemény

0

David Thewlis alakítása egyszerűen zseniális mint mindig, de sajnos ő viszi a hátán a teljes filmet, és sajnos ez nagyon kevés. Nem tudom hányszor veszítettem el az érdeklődésemet a sztori iránt, egyszerűen nagyon nagy érdektelenségbe tud fulladni, é... több»

 
Patrik   2020. 08. 14.

0

Jó hangulatú film, ez kétségtelen, de borzaszótan sok türelem kell hozzá. Talán egy könnyedebb mozizáshoz ideális lenne, de érezhetően nagyon nagy mondandója van a történetnek, amire oda kell figyelni, de sajnos ez nem mindig megy. :/


 
makk20   2020. 05. 29.

0

Hát nem vagyok lenyűgözve, pedig nagyon rákészültem erre a filmre. Számomra nagyon zavaró volt, hogy egyre több nyomra és igazságra derült fény, ahogy lassan kibontakozott a cselekmény, a karakterek viszont üresek maradtak. Pedig hát egy ilyen bonyol... több»

 
Tamás   2020. 05. 25.

0

Oscar-díjat David Thewlisnek! Ezt az alakítást szerintem még sokat fogom emlegetni, egészen parádés volt, amit ebben a filmben nyújtott. Igen, lehet, hogy nem ez Egoyan legjobbja, de Thewlis miatt feltétlenül érdemes adni a filmnek egy esélyt!

 
Lojzika7   2019. 10. 02.

0

Ez a film tipikus példája a sokat markol, keveset fog esetének. Nagyon érződik rajta, hogy valami újat akar mutatni, de az egész nem több erőlködő jelenetek sorozatánál és értelmetlen vélemények megfogalmazásánál, így pedig csak egy újabb őrült történet hatását kelti.

 
Csak_az_anime   2019. 09. 25.

0

Hát számomra egy kissé csalódást okozott, ezt be kell valljam. Atom Egoyan karrierje nagyon szépen indult, és kimondottan bejöttek a filmjeit, mindig vártam, amikor kiderült, hogy ismét rendezi fog, de a nagy áttörés még mindig nem érkezett meg tőle,... több»

Galéria (7)

David Thewlis
David Thewlis
David Thewlis
Laysla De Oliveira
David Thewlis

Videók (3)

 

A díszvendég a 2 Oscar-díjra jelölt Atom Egoyan 40. rendezése, beleértve a rövidfilmeket és a televíziós sorozatokat is.  

(hp)
 

A filmben a népszerű fado énekesnő,Amália Rodrigues "Dura Memória" című dala is felcsendül. 

(hp)
 

A film rendezője, Atom Egoyan 2018. szeptemberében jelentette be hivatalosan, hogy A díszvendég, melynek egyben producere és forgatókönyvírója is, lesz a következő filmje.

(hp)
 

A film forgatása 2018 novemberében és decemberében zajlott.

(hp)
 

A díszvendég világpremierje 2019. szeptember 3-án volt a Velencei Filmfesztiválon. Ezt követően, szeptember 10-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták az alkotást.

(hp)
 

A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A díszvendég jelenleg 47 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

(hp)
 
Kell ugyan némi türelem és odafigyelés, ahogy lassan lépkedünk előre a filmmel, ám akit magával ragad Egoyan rendezésének hangulata, egy egészen kiváló filmélménnyel lesz gazdagabb. több»
 
Sajnos a tapasztalt rendező most eltévedt a dráma és a thriller műfajai között, illetve a forgatókönyv hiányosságai miatt a mű lezárása zavaros és súlytalan lett több»
 
Atom Egoyan rendezésben, forgatókönyvében a nehéz, feszült és a humoros helyzetek jó ütemben váltják egymást, ami által a néző át tudja magát adni az életszerű szituációknak. több»