Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
68

A díszvendég (2019)

Guest of Honour
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
3
Videók
 
zeus1000   2020. 05. 29.

legújabb vélemény

Hát nem vagyok lenyűgözve, pedig nagyon rákészültem erre a filmre. Számomra nagyon zavaró volt, hogy egyre több nyomra és igazságra derült fény, ahogy lassan kibontakozott a cselekmény, a karakterek viszont üresek maradtak. Pedig hát egy ilyen bonyolult szülő-gyerek kapcsolat ábrázolásánál szerintem fontos lett volna, hogy ne süppedjen el a felületességben a történet.

 
paval   2020. 05. 25.

Oscar-díjat David Thewlisnek! Ezt az alakítást szerintem még sokat fogom emlegetni, egészen parádés volt, amit ebben a filmben nyújtott. Igen, lehet, hogy nem ez Egoyan legjobbja, de Thewlis miatt feltétlenül érdemes adni a filmnek egy esélyt!


 
Kolci_23   2019. 10. 02.

Ez a film tipikus példája a sokat markol, keveset fog esetének. Nagyon érződik rajta, hogy valami újat akar mutatni, de az egész nem több erőlködő jelenetek sorozatánál és értelmetlen vélemények megfogalmazásánál, így pedig csak egy újabb őrült történet hatását kelti.

 
airbus   2019. 09. 25.

Hát számomra egy kissé csalódást okozott, ezt be kell valljam. Atom Egoyan karrierje nagyon szépen indult, és kimondottan bejöttek a filmjeit, mindig vártam, amikor kiderült, hogy ismét rendezi fog, de a nagy áttörés még mindig nem érkezett meg tőle, és kezdek kételkedni benne, hogy talán nem is fog. A díszvendég persze nem egy rossz film, de nem erről fog eszünkbe jutni a neve a jövőben.

David Thewlis
David Thewlis
David Thewlis
Laysla De Oliveira
David Thewlis
 

A díszvendég a 2 Oscar-díjra jelölt Atom Egoyan 40. rendezése, beleértve a rövidfilmeket és a televíziós sorozatokat is.  

(hp)
 

A filmben a népszerű fado énekesnő,Amália Rodrigues "Dura Memória" című dala is felcsendül. 

(hp)
 

A film rendezője, Atom Egoyan 2018. szeptemberében jelentette be hivatalosan, hogy A díszvendég, melynek egyben producere és forgatókönyvírója is, lesz a következő filmje.

(hp)
 

A film forgatása 2018 novemberében és decemberében zajlott.

(hp)
 

A díszvendég világpremierje 2019. szeptember 3-án volt a Velencei Filmfesztiválon. Ezt követően, szeptember 10-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták az alkotást.

(hp)
 

A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A díszvendég jelenleg 47 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

(hp)
 
Kell ugyan némi türelem és odafigyelés, ahogy lassan lépkedünk előre a filmmel, ám akit magával ragad Egoyan rendezésének hangulata, egy egészen kiváló filmélménnyel lesz gazdagabb. több»
 
Sajnos a tapasztalt rendező most eltévedt a dráma és a thriller műfajai között, illetve a forgatókönyv hiányosságai miatt a mű lezárása zavaros és súlytalan lett több»
 
Atom Egoyan rendezésben, forgatókönyvében a nehéz, feszült és a humoros helyzetek jó ütemben váltják egymást, ami által a néző át tudja magát adni az életszerű szituációknak. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.