A férfi, aki meglopta Pókembert és Batmant

A DC univerzum és úgy általában a világ leghíresebb szuperhőse kétségtelenül Batman. A rivális szuperhősbuliban, a Marvelnél hasonló státuszt tudhat magáénak Spiderman is. Bűnözők százait juttatták rács mögé karrierjük során, köztük rengeteg szupergonoszt is. Joker, Kingpin, Rébusz, Zöld Manó, Két Arc, Dr. Octopus. Csak néhány azok közül, akiket legyűrtek. De van egy mestertolvaj, aki mindkettejüknek túl járt az eszén.

Még az ezredforduló környékén történt az eset, amikor még javában forgatták a Sam Raimi féle első Pókember mozit. A stáb egy nap arra lett figyelmes, hogy három értékes Pókember kosztüm is hiányzik. A Sony feljelentést tett az ügyben, állításuk szerint a kosztümök egyedi darabok voltak és egyenként is nagyjából 50 000 dollárt értek. A rendőrség nyomozni kezdett, amely végül másfél év után hozta csak meg a várt eredményt.

A három kosztüm közül egyet Japánban, egyet New Yorkban, egyet pedig Los Angelesben találtak meg. Mint kiderült, korábban mindegyik egy bizonyos Glenn Gustafson birtokában voltak. Emberünkről kiderült, hogy a film forgatásakor még a Sony alkalmazásában állt, mint biztonsági őr a forgatásokon.

És vélhetően nem ez volt az egyetlen ilyen bulija. Évekkel azelőtt, hogy a Sony alkalmazta volna, a Warner Bros. stúdióinál töltött be hasonló pozíciót. És már akkor is hasonló hobbinak hódolt. Akkor valószínűleg ő lovasította meg az épp készülő Mindörökké Batman egyik páncélját is, de ezt sosem tudták rá bizonyítani.

A Pókember kosztümök ellopását viszont beismerte, amiért kilenc hónap börtönt és öt év próbaidőt kapott. Emellett nem csak a Sony, de az egyik későbbi vevője felé is kártérítést kellett fizetnie.