A Jóbarátok a televíziós történelem egyik legsikeresebb sorozata volt, amely tíz éven keresztül szórakoztatta a rajongókat. És persze szórakoztatja mind a mai napig, hiszen bármikor le lehet ülni eléjük újra és újra. A sorozat csinált igazi sztárt Jennifer Anistonból és Courteney Coxból is. A többieknek viszont már kevesebb siker jutott a sorozaton kívül.

De a hat jóbarát közül talán Matthew Perrynek sikerült a legrosszabb karriert befutni, legalábbis ami a mozis vonalat illeti. Ahogy Jennifer Aniston, úgy ő is a romantikus komédiákban látta a kiugrási lehetőséget. Csak épp, míg a színésznőnek sikerült is az áttörés és mind a mai napig kapja az újabb és újabb szerepeket, addig Matthew Perry annyira mellényúlt rögtön az első mozijával, hogy annak hatását még ma is megérzi.

1997-ben, vagyis még bőven a Jóbarátok idejében vállalta el Alex Whitman szerepét a Bolond szél fúj című romantikus komédiában. A társa nem más volt, mint az akkoriban szintén a karrierje csúcsát ostromló Salma Hayek. A sztori egy építész és egy fotós egyéjszakás kalandjával kezdődik, amelyből nem is lett volna sokkal több, ha épp a nő nem esik teherbe. De teherbe esett, ezért a páros úgy dönt, hogy illene össze is házasodniuk. A film végére a sok súrlódás ellenére persze tényleg egymásba szeretnek, happy end és minden egyéb.

Vagyis elméletben minden adott volt, hogy a Bolond szél fúj egy sikeres romantikus komédia legyen. Csakhogy nem lett az. Olyannyira nem, hogy mind a kasszáknál, mind a kritikusok előtt csúfosan megbukott. A 20 milliós költségek mellé az összbevétel alig érte el a 30 millió dollárt. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól mindössze 34 százalékot kapott. Persze mára egyfajta nosztalgia lengi körül a filmet, így a rajongóktól kapott 64 százalék (itt, a Mafabon 68 százalék) valószínűleg inkább ennek tudható be.

Azon viszont a nosztalgia sem segít, hogy Matthew Perry ezzel a filmmel rögtön a karrierje elején zátonyra is futtatta magát a mozik világában. A későbbiekben is megmaradt inkább a televíziós sorozatok és filmek terén, itt ért is el kisebb-nagyobb sikereket. De a mozi örökre kivetette magából és nem valószínű, hogy valaha kap még egy esélyt.

dráma | romantikus | vígjáték

Alex Whitman (Matthew Perry), az elkényeztetett New York-i építész és Isabel Fuentes (Salma Hayek), a tüzes mexikói fotóslány találkozik egy Los Angeles-i kocsmában, ahol együtt... több»