Na erre a kérdésre nehéz választ adni. Melyik lehet az a film, ahol Nicolas Cage karrierje megindult a lejtőn? Megindult-e egyáltalán? A rajongók egyöntetű véleménye az, hogy nagyon is. Ő maga viszont meg is tudja magyarázni, hogy miért vállal sok-sok éve csak borzasztó filmeket és azokban miért nyújt sok-sok éve borzasztó alakításokat. Azért, mert megunta a hollywoodi húsdarálót és inkább az olyan indie filmeket választja, ahol szabad kezet kap a rendezőktől.

Sokak szerint a film, ami után Hollywood végleg kiköpte magából Nicolas Cage-et, a 2008-as Veszélyes Bangkok volt. A sztori egy profi bérgyilkosról szól, akit Bangkokba szólít az egyik küldetése. Itt aztán találkozik egy fiatal tolvajjal, akiben meglátja önmaga utódját, illetve egy süket lánnyal, akibe beleszeret. Nem klisés, cseppet sem. A film egyébként egy 1999-es thaiföldi mozi rém gyenge remake-je volt. Minőségét elég jól körülírja a Rotten Tomatoes értékelése, ahol a kritikusoktól 9 százalékot sikerült összekaparnia, de a nézői értékelések is csak 26 százalékig kúsztak fel. Itt, a Mafabon ehhez képest imádják a filmet, 67 százalékon áll az indexe…

A Veszélyes Bangkok olyan szintű bukás volt, nem hogy bevételt nem hozott, de még a gyártási költségeket sem hozta vissza. Nicolas Cage már ezt megelőzően is egyensúlyozott a pocsék szerepvállalások és a meglepő sikerek között. Ezt követően viszont már egyértelműen átbillent a mérleg nyelve az előbbiek felé.

akció | krimi | thriller

A szem és a Hírnök című borzongató thrillerek rendezőpárosa, a Hong Kong-i Pang fivérek ezúttal egy bérgyilkos sztorival álltak elő. Joe profi bérgyilkos. Legújabb küldetése... több»