A Godzilla x Kong és még 4 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (13. hét, 2024)

Állati hét elé nézünk a mozikban! Öt új film debütál a napokban, amelyek közül háromban is így vagy úgy, de az állatoké a főszerep. Még akkor is, ha közülük kettő akkora, mint egy felhőkarcoló, néhánytól feláll az emberek többségének hátán a szőr, egy pedig egy cuki bálna. Az állatok mellé jön még egy életrajzi dráma és egy vígjáték is.

A hét legnagyobb filmje a szó valós és átvitt értelmében is a Godzilla x Kong: Az új birodalom lesz. Ebben a két gigász tovább darálja egymást, hogy eldöntsék, melyikük a bolygó királya, miközben az emberi civilizáció csak egy szőnyegváros szerepét tölti be a csatájukban. És még az sem biztos, hogy kettejük közül kerül ki a győztes.

Az óriásgyíknál és az óriásmajomnál jóval kisebbek ugyan, de garantáltan sokkalta nagyobb viszolygást képesek kiváltani a pókok. Márpedig az új francia horror, a Pókok főszereplői… pókok. A sztori nem épp arachnofóbiásoknak való. A film, mintha az Arachnophobia - Pókiszony és a Mérges pókok szerelemgyereke lenne.

Sokkal kedvesebb és könnyedebb szórakozást kínál viszont a Belu – A legbátrabb bálna, már csak azért is, mert ez egy gyerekeknek szóló animációs film. Katak, a fiatal beluga le van maradva társaitól a fejlődésben, ezért bármit megtesz, hogy bizonyítsa érettségét. Még akár egy veszélyes kalandot is a Nagy Északon.

Franciaországból nem csak pókos horror, de egy laza vígjáték is érkezik a héten. A Ki hitte volna? két gyökeresen eltérő család egyesüléséről szól, miután egy arisztokrata lánya és egy autókereskedő fia épp házasodni készül. Az egyébként se könnyű szitut egy DNS-teszt teszi még kuszábbá.

Végül, de nem utolsósorban egy életrajzi dráma is belefér a héten. A Cabrini – A szent Francesca Cabrini történetét meséli el, aki az 1800-as években érkezett New Yorkba. Cabrini anya nevéhez rengeteg iskola, árvaház, de még zárda is köthető, életét Amerikában a bevándorló olaszok megsegítésére tette fel.

#5

76 Cabrini – A szent  (2024)

(2) (3)

életrajzi

Egy fiatal olasz nő szinte nincstelenül érkezik New Yorkba – és az egyik legnagyobb vállalkozóvá válik, akit Amerika valaha is látott.  A film korunk egyik hősnőjének... több»

Egy fiatal olasz nő szinte nincstelenül érkezik New Yorkba – és az egyik legnagyobb vállalkozóvá válik, akit Amerika valaha is látott. A film korunk egyik hősnőjének felemelkedését követi nyomon – egy olyan nőét, akinek elszántsága, üzleti érzéke és rendíthetetlen hite segít neki legyőzni elképesztő akadályokat, és felépíteni a remény birodalmát, amely világszerte milliók életét változtatja meg.
#4

55 Ki hitte volna?  (2024)

(2) (3)

vígjáték

Mozikban

A Bouvier-Sauvage-ok, egy előkelő arisztokrata család, keresztezik a jóval szerényebb Martin család útját, amikor gyermekeik bejelentik, hogy össze szeretnének házasodni. Az... több»

Egy gazdag arisztokrata család lánya és egy Peugeot-kereskedő fia házasodni készül. A két család nem is állhatna távolabb egymástól, és különösen a lány szülei nézik rossz szemmel az esküvőt. A szülők bemutatásakor a fiatalok meglepetéssel készülnek: mindenkinek készíttetnek egy DNS tesztet, amiben megtalálható valamennyi szülő származása. Az eredmények mindenkit megdöbbentenek, s alaposan megzavarják az egyébként sem nyugodt ismerkedést. Az elszabaduló indulatokban a válogatott tréfák mellett változatos sértegetésekkel illetik egymást az összezavarodott örömszülők, és senki nem tudja tovább magában tartani a másikról alkotott véleményét.
#3

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

 Ebben a történetben Katak, a fiatal beluga életét követhetjük nyomon, aki a felnőtté válás küszöbén áll. Míg Katak abban a korban van, amikor társai már kifehéredtek, ő... több»

Ebben a történetben Katak, a fiatal beluga életét követhetjük nyomon, aki a felnőtté válás küszöbén áll. Míg Katak abban a korban van, amikor társai már kifehéredtek, ő még nem ment át ezen a változáson, így a többi belugához képest kétségtelenül egy későn érő típus. Hogy bebizonyítsa érettségét és teljesítse nagyanyja utolsó kívánságát, Katak veszélyes expedícióra indul a Nagy Északra. Útja során Katak életveszélyes lényekkel és helyzetekkel szembesül, amelyek próbára teszik bátorságát és ellenállóképességét. E kihívások ellenére azonban sikerül váratlan szövetségeket kötnie és legyőznie az akadályokat, és végül megtanít minket arra, hogy a bátorság nem a fizikai méreteken múlik. Ez a mese megtanít minket arra, hogy még azok is képesek bátorságot és erőt tanúsítani a maguk egyedi módján, akik nem illenek bele a társadalmi normákba vagy elvárásokba. Katak utazása rávilágít annak fontosságára, hogy az ember a komfortzónáján kívülre lépjen, és szembenézzen a kihívásokkal, hiszen ezeken a tapasztalatokon keresztül tud fejlődni és érni.
#2

60 Pókok  (2023)

(3) (3)

horror

Kaleb hamarosan 30 éves lesz, és még soha nem volt olyan magányos, mint most. Nővérével elhidegültek egymástól egy örökség miatt, és elfordult a legjobb barátjától... több»

Egy fiatal srác szenvedélye az egzotikus állatok gyűjtése. Egy nap egy mérgező pókot talál egy piacon, amit hazavisz a lakásába. A pók rövid idő elteltével kiszabadul és rohamosan szaporodni kezd, szörnyű hálócsapdává változtatva nemcsak a lakást, de az egész társasházat is. A rendőrség lezárja az egész épületet, miután a lakókat lesből támadják a mutáns pókok. A túlélőknek egyetlen lehetősége marad: megtalálni a kiutat, hogy túléljék a halálos csapdát.
#1

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is… Ennél biztos nem lesz nagyobb film: a mozitörténet két legnagyobb és talán legfélelmetesebb szörnye, a legendás Kong és felülmúlhatatlan Godzilla újra látványos és hátborzongató háborúba indul – és ebbe beleremeg a moziterem.