Ezért utasította vissza Russell Crowe A Gyűrűk Ura 100 milliós főszerepét

Az Oscar-díjas színész Howard Stren vendége volt, és felmerült a sokat pletykált szerepe  A Gyűrűk Ura kapcsán, melyet ő maga utasított vissza. Végre tehát az is kiderült, mi állt a döntésének hátterében.

A közelmúltban interjút adott az Oscar-díjas sztár Howard Stren műsorában, ahol egyebek mellett szó esetett arról is, miért nem vállalta a színész Aragorn szerepét Peter Jackson A Gyűrűk Ura trilógiájában.

A korábbi pletykák szerint az új-zélandi színésznek a bevételek 10 százalékát is felajánlották a gázsija mellé, de mint az interjúból kiderült, a dolog egyáltalán nem volt kacsa.

"Nem éreztem úgy, hogy Peter Jackson valóban azt szeretnék, hogy én játsszam a filmben" - mondta. "Nagy nyomás volt rajta, hogy beszéljen velem, mert abban az időben mindenki engem akart szerződtetni minden filmhez" - folytatta Crowe. "Ahogy beszéltünk, az volt az érzésem, hogy fogalma sincs a korábbi munkáimról. Az ösztönöm azt súgta, hogy valaki másra gondol a szerep kapcsán, és mint kiderült, Viggo volt az, egyszerűen meg kell adni a lehetőséget, hogy ő dönthesse el, kit szeretne" - zárta a mondandóját.

A színész ezzel potenciálisan nagyjából száz millió dollárt bukott, de elmondása szerint sosem gondolt a dologra ebből a nézőpontból.

akció | dráma | fantasy | kaland | road movie

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki... több»