A Gyűrűk Urát idéző lélegzetelállító sci-fi? (Dűne kritikák)

Októberben érkezik a hazai mozikba a Dűne, de néhány szerencsés kritikus már láthatta Denis Villeneuve filmjét, mely úgy tűnik, képes lehet felülmúlni az egyébként is hatalmas elvárásokat.

2021.09.04   olvasottság: 1411x   szerző: hp  

Befutottak az első hivatalos kritikák a Dűnéhez, melyek gyakorlatilag döntő részben méltatják az év legjobban várt sci-fijét. 

A Velencei Filmfesztiválon bemutatott film remek fogadtatásban részesült, a The Guardian kritikusa (5-ből 5 csillag), Xan Brooks szerint a Dűne megmutatta, hogy bizony ilyen is lehet egy hollywoodi blockbuster, a JoBlo szerzője pedig arról ír, hogy így fest egy sci-fi, ha igazán jól működik. Sőt, véleménye szerint ahhoz a világhoz foghatót, amit Villeneuve (Szárnyas fejvadász 2049Érkezés) felépített, utoljára Peter Jackson alkotott meg A Gyűrűk Urával. A NME szerzője pedig olyan látványról számolt be, amitől le fog esni a nézők álla. 

Persze néhány kritikusabb hangvételű írás is született a film kapcsán, az IndieWire újságírója csalódást jelentő epikus szappanoperaként jellemezte a filmet, míg a The Hollywood Reporter szerzője szerint kérdéses, hogy ez a film képes lesz-e visszacsalogatni a nézőket az esetleges folytatásra.

Akárhogy is legyen, kíváncsian várjuk a magyarországi premiert, melyre október 21-ig kell még várnunk. A főbb szerepeket Javier Bardem, Josh Brolin, Jason Momoa, Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Zendaya és Rebecca Ferguson alakítják.

83 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»