A Harry Potter rajongók veszélyeztetik a vadvilágot, Wales fontos kéréssel fordult hozzájuk

A Harry Potter rajongókat arra kérik egy felhívásban, hogy ne hagyjanak zoknit a Dobby házimanó emlékművénél a walesi Pembrokeshire-ben található Freshwater West Beach-en.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részének egyik forgatási helyszínéül szolgáló Freshwater West Beach vonzza a franchise rajongóit, hiszen a történetben itt vesztette életét Dobby, akinek Harry végül egy síremléket is állított.

Az idelátogató rajongók pedig általában zoknit hagynak a fiktív karakter emléke előtt tisztelegve, a National Trust Wales környezetvédelmi szervezet ugyanakkor egy felhívásban figyelmeztetett nemrégiben arra, hogy mindez környezetszennyező.

“A Dobby emlékműve a közeljövőben a Freshwater West strandon marad, hogy az emberek megtekinthessék. A Trust arra kéri a látogatókat, hogy az emlékmű meglátogatásakor csak fényképeket készítsenek, hogy ezzel is segítsék a táj védelmét” - olvasható a közleményben.

A szervezet arra is figyelmeztet, hogy a zoknik, különböző ékszerek, festett kavicsok bekerülhetnek a tengervízbe, amelyek veszélyeztetik az élővilágot.

“Bár örülünk, hogy ilyen sokan szeretnék meglátogatni, egyensúlyt kell teremtenünk a hely népszerűsége és a strand és a tágabb környezet érzékeny jellegére gyakorolt hatások, valamint a létesítményekre és a környező utakra nehezedő nyomás között” - tette hozzá Jonathan Hughes, a National Trust Wales egyik tisztviselője.

fantasy | kaland | misztikus

A három jóbarát, Harry, Ron és Hermione teljesen magára maradt. Nem segíthetnek nekik sem tanáraik, és többé már Dumbledore sem. Nagy feladat vár rájuk, hiszen ki kell... több»