A Joker nyerte az év legveszélyesebb filmje díját

Bár a tavalyi év őszén megjelent Joker még mindig az egyik legnagyobb sikernek örvendő korhatáros filmnek számít, azért nem árt odafigyelniük néhány apróságra azoknak, akik nem épp legális módon szeretnék beszerezni. Mondjuk a részleteket!

Noha az utóbbi években nagyon úgy tűnik, hogy a mozik látogatottsága növekedett, ennek ellenére még mindig sokan döntenek úgy, hogy lehetőleg illegálisan kalózkodják le az internet rejtettebb bugyraiból legnagyobb a filmes tartalmakat. Mindezt a Joker sem tudta elkerülni, így az utóbbi időben az egyik „legveszélyesebb” anyagnak minősül. Erre figyelmeztet legalábbis a Kaspersky vállalat.

A cyberbűnözők mindig törekednek arra, hogy meglovagoljanak egy-egy hullámot, így a számítógépes kártevőket, főként malware vírusokat belecsempészni a legnépszerűbb illegálisan letölthető tartalmak mögé. Az elmúlt hetek során a Joker számos rangos elismerést bezsebelhetett, a közelgő Oscar-gála, amelyen jó eséllyel hazavihet egy szobrocskát a film, még inkább növelte a fenti veszélyt.

A Kaskperkynél természetesen mindent elkövetnek, hogy minél hatékonyabban kiszűrjék ezeket a kártevőket, mindenesetre a felhasználók részéről is jobb elkerülni az ilyen tartalmak letöltését. A Joker utáni az 1917 és Az Ír foglalhatja el, a nem túl dicsőséges dobogó második, illetve harmadik helyezését.