87 Joker  (2019)

A víz érintése és a Roma után egy képregényfilm, a Joker nyerte az A-kategóriás filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt.

A Warner most valami olyat tett, amire korábban még sosem volt példa. Új képregény/szuperhős filmjük nem csak (eleinte kisebb meglepetésre) bekerült az egyik legrangosabb filmfesztivál versenyprogramjába, de meg is nyerte annak fődíját.

Az elmúlt hetekben és napokban már sokat hallhattuk a film kritikai megítéléséről, Todd Phillips filmje jelenleg 86 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, de egyelőre csak 49 szemlézett kritikát fogadott a portál, így ez a szám még könnyedén változhat.

A friss Arany Oroszlán-díjas, Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Joker ezzel a győzelemmel nagy lendületet vehet, és most már egyáltalán nem tűnnek túlzóak azok a korábbi hangok, akik már hónapokkal ezelőtt Oscarért kiáltottak.

Szerencsére már nekünk sem kell sokat várnunk, hogy a mozikban láthassuk minden idők legikonikusabb képregény gonoszának szólófilmjét, a Joker ugyanis október 3-tól látható a hazai mozikban.