A koronavírus immár évek óta az emberek életének szerves részét képezi gyakorlatilag a világ minden pontján. Szerencsére mára eljutottunk odáig, hogy ha konkrét gyógyszer nincs is, de legalább oltás van rá. Ám az is igaz, hogy rengetegen vannak, akik nem bíznak ezekben és nem is kérnek belőlük.

Ahogy a vírus legújabb mutánsa újra letartolta a fél világot (és nagy szerencsénkre ezúttal egy kevésbé veszélyes mutánsról van szó), számos országban igyekeznek olyan intézkedéseket hozni, amelyek megvédhetik a lakosságot. Az egyik ilyen az oltásra való buzdítás, de mostanra olyan ország is van, ahol konkrétan kötelezték a 18 év feletti lakosságot, hogy olttassa be magát.

Amerikát sem kíméli a járvány, ahol 2020 óta hol nagyobb, hol kisebb hullámokban tombol. De vannak a hírességek között is olyanok, akik ennek ellenére is úgy érzik, az oltás nem megoldás. Vagy legalábbis az oltás erőltetése nem az.

Közéjük tartozik a Pokoli éden és a Marvel filmek sztárja, Evangeline Lilly is. A színésznő már korábban is bekerült a hírekbe, amikor 2020-ban megtagadta az önkéntes karanténba vonulást, holott az általa ápolt édesapja rákbeteg, vagyis fokozottan veszélyeztetett. Később pedig egy közösségi médiában tett kijelentése miatt kellett magyarázkodnia, ugyanis akkor a koronavírust egyszerű influenzának nevezte, a kormány intézkedéseit pedig túlreagálásnak.

Most ismét hangot adott a kötelező oltás ellenes véleményének a közösségi médiában. Pontosabban nem is az oltás ellen érvelt, hanem az ellen, hogy szerinte a kormány az emberekbe akarja sulykolni, hogy olttassák be magukat. Bár egyelőre nem lehet olyasmiről hallani, hogy Amerikában bárkit is bármilyen formában szankcionálnának, ha nem olttatja be magát, a színésznő szerint a kormány senkit sem kötelezhet az oltásra. Meg kell hagyni az embereknek a szabad választás jogát, senki sem kötelezhető arra, hogy olyasmivel olttassa be magát, amit ő nem akar. Szerinte a félelemre, ami most az emberiségen végig söpör, nem lehet erővel reagálni.

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként... több»

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evangeline Lilly (@evangelinelillyofficial) által megosztott bejegyzés