Bár Az ébredő Erő sem kapott rossz kritikákat, a folytatást egyenesen az Egy új reményhez mérik az újságírók.

Végre a mozikban az idei év talán legjobban várt filmje, a Star Wars VIII, melyet érthető módon hatalmas várakozások előztek meg világszerte. A kritikák tömeges megjelenése azonban azt jelzi, hogy a rajongók megnyugodhatnak, ugyanis egy ízig-vérig Star Wars mozit kapnak, ami túllépve Star Wars - Az ébredő Erő nosztalgiáján nagyon is eredeti sztorit kapott.

A Disney szuperprodukciója jelenleg 93 százalékon áll a RottenTomatoes-on, de az eddig megjelent hazai kritikák is gyakorlatilag kivétel nélkül pozitívan értékelték a filmet. Az újságírók egybehangzó véleménye szerint ugyanis a legjobb Star Wars-filmről van szó a Star Wars IV. - Egy új remény.

Nem lepődnék meg, ha ezek után nem ez lenne  Rian Johnson utolsó filmje a franchise-ban, melyet amellett, hogy rendezetett, ő maga is írt, amire George Lucas első trilógiája óta nem volt példa.

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint John Boyega, Oscar Isaac, Benicio del ToroMark HamillDomhnall GleesonCarrie FisherDaisy Ridley és Adam Driver.

A Star Wars: Az utolsó Jedik már a mozikban.