A kritikusok ünneplik, hogy vége az 'Ötven'-trilógiának

 E.L. James hatalmas közönségsikerű trilógiájának lezáró része ezen a héten érkezik a mozikba - és bár a kritikusok nincsenek attól elájulva, hogy a Universal ilyen konvencionális résszel zárja le a sorozatot, abbéli örömüknek, hogy nem lesz több ilyen film, sokan hangot adtak.

A film, A szabadság ötven árnyalata a két főszereplő, Ana és Christian házasságával kezdődik, ám mivel kettejük között már kialakult a tökéletes és harmonikus kapcsolat, ezért az íróknak valami kívülről érkező veszélyt kellett kettejük közé csempészni - és sokak szerint ez még a várt színvonalat sem ütötte meg.

James a trilógia után még két részt írt a sztorihoz Grey (2015) és Darker (2017) címmel, ám Jamie Dornan, a férfi főszereplő nemrég egy brit beszélgetős műsorban azt nyilatkozta, hogy már túl öregnek érzi magát ahhoz, hogy Christiant alakítsa. Ha lesz is még film, abból ő minden bizonnyal kimarad. 

Bár az előző két rész összesen 925 milliárd dollárt hozott össze a pénztáraknál, az újságírók élvezettel rúgnak a trilógióba egyre nagyobbakat.

Az Ötven-jelenség végre egy olyan megnyerő vígjátékká nőtte ki magát, amitől egyáltalán szórakoztatóvá válik ezt a nevetséges alapanyagot nézni (Manuela Lazic, IndieWire)

A frachise lezárása, A szabadság ötven árnyalata inkább megkönnyebbülést okoz, semmint a plakát által kínál orgazmus-tetőfokot (Anna Hartlye, The Wrap)

Ez az a film, amelyben az egyik érzelmileg legösszetettebb alakítást egy reklám Audi nyújtotta. (Robbie Collinn, Daily Telegraph)

A filmet február 8-án mutatják be itthon a mozik.