A legjobb dolumentumfilmek az hitről a ranker.com alapján

#10

71 Kumaré  (2011)

(2)

dokumentum

Egy dokumentumfilm egy férfiról, aki egy bölcs indiai Guru-nak adja ki magát, és követőket szerez Arizonaban. A növekvő népszerűsége miatt azonban követőei előtt fel kell... több»

Rendező: Vikram Gandhi
Szereplők: Vikram Gandhi, Toby, Greg, Molly, Kimberley
#8

dokumentum | zenés

TV-ben (ATV Spirit, csütörtök 01:33)

A 'szamszára' szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a... több»

#7

dokumentum | krimi

Egy dokumentumfilm Oliver O'Grady atyáról, egy katolikus papról, akit többször is áthelyezett a katolikus egyház más plébániára az Egyesült Államokban az 1970-es években, hogy... több»

#6

83 A grizzlyember  (2005)

(2) (2)

dokumentum | életrajzi

Csodálatos dokudráma az amatőr grizzlykutató, Timothy Treadwell életéről. Timothy rendszeresen utazott Alaszkába, hogy tanulmányozza a medvéket, sajnálatos halála is itt... több»

#5

81 Besorolás alatt  (2006)

(1)

dokumentum

A film az Amerikai Besorolási Bizottságról és annak titokzatos tevékenységéről valamint hivatalnokainak életéről szól, akik kezében van a döntés, hogy mi milyen korhatárral... több»

#4

83 Zeitgeist  (2007)

(3)

dokumentum | történelmi

Korszellem: A film. Az a film, amely sokak számára kinyitotta az ajtót a "Nyúl Üregébe". Ha teljesen kényelmesnek találja és meg van elégedve saját, külön alkotott képével az... több»

#3

dokumentum

A féreglyukon át című izgalmas tévésorozat Morgan Freeman kalauzolásában teszi fel a világegyetemmel kapcsolatos legáltalánosabb kérdéseket: Egyedül vagyunk-e az univerzumban?... több»

#2

dokumentum

A Jézus táborában című dokumentumfilmben olyan gyerekeket ismerhetünk meg, akik arra készülnek, hogy résztvevői lehessenek egy olyan tábornak, ahol naponta nagy dózist kapnak... több»

#1

85 Szelektív vallás  (2008)

(4) (2)

dokumentum | háborús | szatíra | vígjáték

A Szelektív vallás című dokumentumfilm központi arca Bill Maher, aki bejárta az egész Egyesült Államokat, hogy interjúkat készítsen a világ vallásainak képviselőivel. A film... több»