Mióta Guillermo del Toro Oscart nyert, elég ritkán vállal be egy-egy filmet, és bár most sem rendezőként vette ki a részét a munkálatokból, a Lidérces mesék éjszakája mégis egy nagyon del Torós projekt, melyet hosszú éveken át dédelgetett és fejlesztett, hogy idén végre a mozikba kerüljön. Befutott az új filmelőzetes.

Már nem kell sokat várunk, hogy megérkezzen a mozikba Alvin Schwartz azonos című ikonikus könyvsorozatának adaptációja, melyhez megérkezett a legújabb trailer. A friss anyagban ezúttal Jangly Man-é a főszerep, akire gyakorlatilag már az elejétől épül a Lidérces mesék éjszakája marketingje.

A film történetet illeti, a történet a hatvanas évek végi amerikai kisvárosban, Mill Valley-ben játszódik. A község határában egykor egy kúriában elő Bellows család lánya, Sarah egy naplóban örökítette meg keserves életének hátborzongató élményeit, amikor pedig egy helyi fiatalokból álló csapat rábukkan a félelmetes történeteket tartalmazó írásra, az életük horrorisztikus fordulatot vesz.

A Lidérces mesék éjszakája rendezői székét A trollvadász és A boncolás direktora, André Øvredal fogalja el, a főbb szerepeket Javier BotetDean NorrisAustin AbramsGil Bellows és Lorraine Toussaint alakítják. A magyarországi premier november 28-án esedékes. A friss trailert idelent nézheted meg.