2019.02.13   olvasottság: <1000x   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Már csak napok kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Tom Volf filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 7 tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a minden idők egyik legnagyobb hatású operaénekesnő életét feldolgozó A Maria Callas-sztori, melyet kimagaslóan fogadtak a kritikusok világszerte.

A produkciót forgatókönyve alapján Tom Volf rendezte (A Maria Callas-sztori, %%), míg a főbb szerepeket Omar Sharif, Brigitte Bardot, Vittorio De Sica, Fanny Ardant, Pier Paolo Pasolini, Maria Callas és Luchino Visconti alakítják.

Íme tehát 7 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Maria Callasról készült korabeli felvételek sokszínűsége komoly fejtörést okozott Tok Volf rendezőnek. Az anyagok között voltak super 8-ra, 9 és 16 mm-es szalagokra valamint VHS-re felvett felvételek is.
  • A film számos, a nagyközönség számára korábban elérhetetlen felvételt tartalmaz. Tom Volf rendező Maria Callas több mint 30 családtagját és közeli hozzátartozóját interjúvolta meg.
  • Tom Volt rendező bevallotta, hogy 2013 előtt nem ismerte Maria Callas nevét. A New Yorkban élő direktor egy helyi előadás kapcsán hallott először az operaénekesnőről. "Semmit nem tudtam az operáról, de az előadás után azt éreztem, még többre vágyom az élményből. Miután hazaértem, elkezdtem szörfözni a neten, mindent elolvastam Maríáról, amit találtam."
  • A filmet versenyen kívül a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.
  • A film a világhírű operaénekesnő, Maria Callas életét és pályafutását dolgozza fel.
  • A film világpremierje 2017. novemberében volt a Római Filmfesztiválon.
  • A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A Maria Callas-sztori jelenleg is 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. január).

Hazai premierdátum: 2019.02.14.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: