Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A Maria Callas-sztori (2017)

Maria by Callas
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
18
Képek
3
Videók

Galéria (18)

Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas

Videók (3)

 
paval   2019. 02. 16.

legújabb vélemény

0

Hihetetlen sztorit tár elénk a Maria Callas-film, de olyat, ami jól esik az ember szívének. Milyen kevésen is tud múlni az ember sorsa, mennyit számít a támogatás és a hit ahhoz, hogy elérjük a célunkat, hogy meghaladjuk azt, amire (látszólag) rendel... több»

 
kmona   2019. 02. 15.

0

Őszinte leszek, egyáltalán nem voltam képben Maria Callast illetően, fogalmam sem volt ki ő, mint csinált, csak a trailer és a szinopszis alapján ismertem meg a nevét, és valahogy felkeltette az érdeklődésemet. Nem vagyok egy nagy dokumentumfilm rajo... több»

 
fester   2019. 02. 08.

0

Én még órákkal később is agyaltam a filmen, egyszerűen annyira lebilincselő volt. Nagyon bejött alapból a hangulata, és már most bizonyos vagyok benne, hogy még egyszer meg fogom nézni.

 
julisX   2019. 02. 07.

0

Nem sokat vártam ugyan a filmtől, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy ez a sztori engem meg tudna ragadni, de egy ismerősöm ajánlására rászánta magam. Elképesztően kellemesen csalódtam, a remekül megkonstruált történetvezetés egyből magába szippant... több»

A film összbevétele 1 267 301 dollár volt (imdb.com).

 

A Maria Callasról készült korabeli felvételek sokszínűsége komoly fejtörést okozott Tok Volf rendezőnek. Az anyagok között voltak super 8-ra, 9 és 16 mm-es szalagokra valamint VHS-re felvett felvételek is.

(hp)
 

A film számos, a nagyközönség számára korábban elérhetetlen felvételt tartalmaz. rendező Maria Callas több mint 30 családtagját és közeli hozzátartozóját interjúvolta meg.

(hp)
 

Tom Volt rendező bevallotta, hogy 2013 előtt nem ismerte Maria Callas nevét. A New Yorkban élő direktor egy helyi előadás kapcsán hallott először az operaénekesnőről. "Semmit nem tudtam az operáról, de az előadás után azt éreztem, még többre vágyom az élményből. Miután hazaértem, elkezdtem szörfözni a neten, mindent elolvastam Maríáról, amit találtam."

(hp)
 

A filmet versenyen kívül a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)
 

A film a világhírű operaénekesnő, Maria Callas életét és pályafutását dolgozza fel.

(hp)
 
A művészetért és a szerelemért élt, akár Floria Tosca - csak épp az ő Cavaradossija egy bicskanyitogatóan alamuszi hajómágnás volt. Maria Callas civil és színpadi létezésének tragikumán nem fog az idő. LÁSZLÓ FERENC ÍRÁSA. több»