Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
18
Képek
3
Videók
 
paval   2019. 02. 16.

legújabb vélemény

Hihetetlen sztorit tár elénk a Maria Callas-film, de olyat, ami jól esik az ember szívének. Milyen kevésen is tud múlni az ember sorsa, mennyit számít a támogatás és a hit ahhoz, hogy elérjük a célunkat, hogy meghaladjuk azt, amire (látszólag) rendeltetve vagyunk, ezek azok a dolgok, amik a Maria Callas-sztori lényegét adják, és ami miatt szívmelengető, megindító és tanulságos film lett. Erre csak csillagos ötöst tudok adni!

 
kmona   2019. 02. 15.

Őszinte leszek, egyáltalán nem voltam képben Maria Callast illetően, fogalmam sem volt ki ő, mint csinált, csak a trailer és a szinopszis alapján ismertem meg a nevét, és valahogy felkeltette az érdeklődésemet. Nem vagyok egy nagy dokumentumfilm rajongó, de örülök, hogy adtam egy esélyt a filmnek, mert egy igazán izgalmas és mint kiderült, nagyhatású embert ismerhettem meg belőle. Egyszerűen jól esett az élmény, és jó szívvel merem ajánlani nektek is, hogy tegyetek vele egy próbát.


 
fester   2019. 02. 08.

Én még órákkal később is agyaltam a filmen, egyszerűen annyira lebilincselő volt. Nagyon bejött alapból a hangulata, és már most bizonyos vagyok benne, hogy még egyszer meg fogom nézni.

 
julis   2019. 02. 07.

Nem sokat vártam ugyan a filmtől, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy ez a sztori engem meg tudna ragadni, de egy ismerősöm ajánlására rászánta magam. Elképesztően kellemesen csalódtam, a remekül megkonstruált történetvezetés egyből magába szippantja a nézőt, a cselekményben gyakorlatilag egy perc üresjárat sincs, a készítők alaposan kihasználták a játékidőt. Nehéz eltávolodni persze a valóságtól egy ilyen témánál persze, de ettől függetlenül még így sem egy szikár életrajzi dokut kaptunk.

Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas
Maria Callas

A film összbevétele 1 267 301 dollár volt (imdb.com).

 

A Maria Callasról készült korabeli felvételek sokszínűsége komoly fejtörést okozott Tok Volf rendezőnek. Az anyagok között voltak super 8-ra, 9 és 16 mm-es szalagokra valamint VHS-re felvett felvételek is.

(hp)
 

A film számos, a nagyközönség számára korábban elérhetetlen felvételt tartalmaz. rendező Maria Callas több mint 30 családtagját és közeli hozzátartozóját interjúvolta meg.

(hp)
 

Tom Volt rendező bevallotta, hogy 2013 előtt nem ismerte Maria Callas nevét. A New Yorkban élő direktor egy helyi előadás kapcsán hallott először az operaénekesnőről. "Semmit nem tudtam az operáról, de az előadás után azt éreztem, még többre vágyom az élményből. Miután hazaértem, elkezdtem szörfözni a neten, mindent elolvastam Maríáról, amit találtam."

(hp)
 

A filmet versenyen kívül a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)
 

A film a világhírű operaénekesnő, Maria Callas életét és pályafutását dolgozza fel.

(hp)
 

A film világpremierje 2017. novemberében volt a Római Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A Maria Callas-sztori jelenleg is 89 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. január).

(hp)
 
A művészetért és a szerelemért élt, akár Floria Tosca - csak épp az ő Cavaradossija egy bicskanyitogatóan alamuszi hajómágnás volt. Maria Callas civil és színpadi létezésének tragikumán nem fog az idő. LÁSZLÓ FERENC ÍRÁSA. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.