Johnny Depp az utóbbi években inkább magánéleti botrányával szerepelt a sajtóban, és egyelőre nehéz megjósolni, hogy valaha is lesz-e esélye visszakapaszkodni Hollywood csillagos egére. Bár mindenki arra kíváncsi, hogy ezúttal milyen sárdobálás készülődik a részvételével, mi most egy egészen más történetet fogunk elmesélni róla, ami egy sokkal szimpatikusabb oldalát mutatja meg.

Johnny Depp karrierje során eddig összesen nyolc Tim Burton filmben szerepelt, ezek közé tartozik az 1999-es Az Álmosvölgy legendája című horror is. Az 1700-as évek legvégén játszódó történetben egy detektívet alakít, aki egy eldugott kisvárosba utazik, hogy megoldja egy gyilkosságsorozat rejtélyét.

A filmben Johnny Depp karaktere lóháton közlekedik, lova pedig a Gunpowder nevet viseli. A való életben Goldeneye névre keresztelt lónak csupán egy ép szeme volt, ami miatt a forgatás után végezni akartak vele. Ám mikor Johnny Depp ezt meghallotta, azonnal közbelépett. És nem csak azért, mert a forgatáson megszerette az állatot, hanem azért is, mert egyszerűen nem hagyhatta, hogy egy ilyen indokkal végezzenek vele.

Ezért végül a színész adoptálta a lovat és egy farmra vitette. Így Goldeneye megúszta a vágóhidat.