Mi a helyzet Robert Downey Jr. Netflix-sorozatának új évadával?

Tavaly debütált a Netflix nagy dobása, mely hamar hatalmas sikerre tett szert, a nézettségi mutatók nem csak azért voltak piszok magasak, mert újdonságról volt szó, hanem azért is, mert a Sweet Tooth: Az agancsos fiú valóban egy nagyon jól sikerült sorozat. Olyan jó, hogy a Netflix rögtön meg is rendelte a második évadot.

Ez már csak azért is volt érdekes, mert a szolgáltatónál bevett szokás, hogy minden új sorozat vagy film esetében megvárják legalább az első 28 napot, mielőtt egyáltalán mérlegelni kezdik annak sikerét.  A számok azonban már néhány nap után is olyan erősek volt, hogy nem is akarták húzni az időt.

A Sweet Tooth: Az agancsos fiú a DC Comics alá tartozó Vertigo kiadásában megjelent képregény adaptációja. Elkészítésében jelentős szerepet vállalt producerként Robert Downey Jr. is. A színész korábban egy interjúban arról mesélt, hogy a képregények valójában sokkalta sötétebbek és durvábbak, de ők kifejezetten olyan sorozatot akartak készíteni belőle, amely az egész család számára, így a gyerekeknek is élvezhető.

A történet egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberek és állatok hibridjei élnek. Az események középpontjában egy kisfiú áll, akinek a teste félig ember, félig szarvas. Az ő kalandjait követhetjük figyelemmel ebben az alapvetően nem veszélytelen világban, ám a sorozat alkotóinak köszönhetően mégsem ezen van a hangsúly.

A második évadról gyakorlatilag a bejelentés óta alig hallottunk, egészen a közelmúltig, amikor kiderült, hogy véget ért a forgatás. Egy ilyen sorozat utómunkálatai elég sok időt vesznek igénybe, így a legkorábbi időpont, amikor felkerülhet a Netflixre az évad, 2022. novembere, de benne van a pakliban, hogy a premier 2023 elejére vagy kora tavaszára tolódik. Mindenesetre, amint többet fogunk tudni, mindenképpen beszámolunk a fejleményekről.