2021.06.10   olvasottság: 31655x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

A Netflix legújabb nagy dobása alig egy hete debütált, de máris hatalmas sikernek örvend. És a jelek szerint a nézettségi mutatók nem csak azért piszok magasak, mert újdonságról van szó, hanem azért is, mert a Sweet Tooth: Az agancsos fiú valóban egy nagyon jól sikerült sorozat. Olyan jó, hogy a Netflix már be is rendelte a második évadot.

Ez már csak azért is érdekes hír, mert a szolgáltatónál bevett szokás, hogy minden új sorozat vagy film esetében megvárják legalább az első 28 napot, mielőtt egyáltalán mérlegelni kezdik annak sikerét. Most viszont úgy tűnik, hogy a számok már néhány nap után is olyan erősek, hogy nem akarják húzni az időt.

A Sweet Tooth: Az agancsos fiú a DC Comics alá tartozó Vertigo kiadásában megjelent képregény adaptációja. Elkészítésében jelentős szerepet vállalt producerként Robert Downey Jr. is. A színész korábban egy interjúban arról mesélt, hogy a képregények valójában sokkalta sötétebbek és durvábbak, de ők kifejezetten olyan sorozatot akartak készíteni belőle, amely az egész család számára, így a gyerekeknek is élvezhető.

A történet egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberek és állatok hibridjei élnek. Az események középpontjában egy kisfiú áll, akinek a teste félig emberi, félig szarvasé. Az ő kalandjait követhetjük figyelemmel ebben az alapvetően nem veszélytelen világban, ám a sorozat alkotóinak köszönhetően mégsem ezen van a hangsúly.