A Netflix új sci-fijén Chris Hemsworth sem segít?

Napokon belül debütál a Netflixen Chris Hemsworth új filmje, de előzetesen úgy néz ki, hogy nem erről fog legszívesebben mesélni az unokáknak öreg napjaiban. Pedig A pók feje elvileg mindennel rendelkezik, ami egy sikerfilmhez kell. Egy sikeres regény adaptációja korrekt szereplőgárdával, korábban nagy sikereket aratott rendezővel és forgatókönyvírókkal. Az első vélemények szerint mégis egy kiismerhető és izgalmaktól szinte végig mentes sci-fi thriller lett belőle.

A történet valamikor a közeljövőben játszódik, amikor az elítélt raboknak van választási lehetősége. Dönthetnek úgy, hogy csendben leülik a számukra kiszabott büntetést, de úgy is, hogy részt vesznek egy kísérletben, ezzel lerövidítve a büntetésüket. Jeff és Lizzy is úgy dönt, hogy a kísérletet választja, ezért elszállítják őket egy szigetre, ahol egy high tech kutatóállomás áll.

Itt egészen kényelmes körülmények közt helyezik el őket normális ellátással. Csak épp hagyniuk kell, hogy minden nap más kísérleti gyógyszert fecskendezzenek a testükbe. Van olyan szer, amitől azonnal rágerjednek az első emberre, akit meglátnak. Van olyan is, ami ébren is rémálmokat okoz. És van olyan is, amitől elveszíti a gátlásait az ember és bármiről hajlandó beszélni. Nem kell nagy fantázia, hogy kitaláljuk, a szigeten nem minden az, aminek elsőre látszik.

A pók feje egész színészei közül egyértelműen a Thort is alakító Chris Hemsworth számít a legnagyobb névnek, mellette Miles Teller és Jurnee Smollett alakítják a két rabot. A rendezői széket az a Joseph Kosinski foglalta el, akinek többek közt A bátrakat és a Top Gun: Mavericket is köszönhetjük, vagyis nem kutyaütőről van szó. A forgatókönyvet pedig a Rhett Reese és Paul Wernick páros írta, akik a Zombieland és a Deadpool szkriptjét is írták.

Mégis A pók feje az első kritikák alapján finoman szóval sem a legélesebb kés a fiókban. Bár egy jól sikerült regény adaptációjáról van szó, mégsem tudja visszaadni azt, ami benne rejlik. Ezt támasztja alá a Rotten Tomatoes oldalán jelenleg elért 53 százalékos kritikusi tetszési index is.

55 A pók feje  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

A közeljövőben elítéltek jelentkezhetnek orvosi kísérletekre mint tesztalanyok, hogy lerövidítsék letöltendő éveiket. Egy közülük olyan gyógyszert kap, ami a szerelemhez... több»