Caleb McLaughlin (galériánkban) őszintén beszélt arról, hogyan tapasztalta meg a rasszizmust a Stranger Things rajongóitól.

Caleb McLaughlin Lucas Sinclairt alakítja a népszerű Netflix-sorozatban. A hétvégén a Heroes Comic Con Belgiumban, a Brussels Expón elmondta, hogy egy ponton elgondolkodott azon, hogy a szereplők közül miért neki van a legkevesebb követője a közösségi médiában, és miért ő a "legkevésbé kedvelt" a főszereplők között.

"Ugyanabban a sorozatban játszom, mint mindenki az első évadból", és hozzátette, hogy "fiatalabbként ez határozottan megviselt."

Felidézett egy esetet egy rajongói találkozóról: "A legelső Comic-Conomon néhányan nem álltak be a sorba, mert fekete voltam."

Néhányan azt mondták nekem: "Ó, nem akartam a sorodban állni, mert gonosz voltál Tizivel. Még most is vannak, akik nem követnek, vagy nem támogatnak, mert fekete vagyok" - mondta. 

Hozzátette: "Néha a tengerentúlon érzed a rasszizmust, érzed a ... bigottságot. Néha nehéz erről beszélni, és az emberek számára nehéz megérteni, de amikor fiatalabb voltam, ez határozottan nagy hatással volt rám."

McLaughlin a szüleitől kapott támogatásról is megnyílt a népszerű sci-fi sorozatban való szereplése közepette.

'A szüleimnek azt kellett mondaniuk, hogy "Ez egy szomorú igazság, de ez azért van, mert te vagy a fekete gyerek a sorozatban" ... mert ezzel a gyönyörű csokoládé bőrrel születtem, nem szeretnek' - mondta. 'De éppen ezért - a platformommal - a pozitivitást és a szeretetet akarom terjeszteni, mert nem adom vissza a gyűlöletet azoknak, akiktől gyűlöletet kapok'.

McLaughlin nem az egyetlen színész, aki megszólalt arról, hogy megtapasztalta a rasszizmust a mérgező rajongói bázis részéről.

Az elmúlt hónapokban A kis hableányt alakító Halle Bailey és A sárkányok háza szereplője, Steve Toussaint is rasszista üzeneteket kapott trolloktól;A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi szereplői nyilatkozatot adtak ki, amelyben elítélték a "könyörtelen rasszizmust, fenyegetéseket, zaklatást és bántalmazást", amelyet a színesbőrű színészeknek kellett elviselniük.

Májusban Obi-Wan Kenobi színésznője, Moses Ingram elmondta, hogy a Disney+ sorozat debütálása óta rasszista üzenetekkel zaklatták. Ingram, aki a sorozatban Reva Sevander Sith inkvizítort alakítja, az Instagram Storiesban mutatta be a közösségi médiában kapott bigott üzenetek sorozatát.