A hatalom gyűrűi az már közvetlenül a bemutatása előtt sokakban ellenérzést váltott ki. A legtöbben fekete színészek castingolását kifogásolták, így számos rasszista megnyilvánulás is napvilágot látott a vélemények között.

A napokban Neil Gaiman vissza is vágott a faji kérdésekkel kapcsolatos megjegyzések megfogalmazóinak úgy, hogy Tolkien saját szövegét használta ellenük. A hatalom gyűrűi nem egy Tolkien által írt történetet adaptációja, hanem Középfölde történetét dolgozza fel úgy, hogy egy új narratívát hoz létre.

A legtöbb karakter viszont közvetlenül Tolkien számos függelékéből és világának kiegészítő történeteiből származik, és ebbe beletartozik a Harfutok, akik ebben a narratívában a Hobbitok ősei.

“Tolkien a Harfootokat ‘barnább bőrűnek’ írta le, mint a többi hobbitot. Szóval szerintem aki morgolódik, az vagy rasszista, vagy nem olvasta a Tolkienjét. A te véleményed eltérhet. Tolkien nem azt állítja, hogy ‘A Harfootok hosszabb időt töltöttek a napon, mint a többi hobbit, és sokkal barnábbak voltak’. Azt mondta, hogy ‘barnább volt a bőrük’” - írja Gaiman a Twitteren.

A szerző korábban már elmondta, hogy egyszerűen képtelen figyelmen kívül hagyni az internetes trollokat, így egy alkalommal már védelmébe vette a Sandman: Az álmok fejedelme szereposztását: “Tudom, hogy az a szabály, hogy figyelmen kívül kell hagyni a trollokat, és nem szabad etetni a trollokat. De lefogadom, hogy olyan emberek mondanak véleményét a Sandmanről, akik nyilvánvalóan nem Sandman-rajongók. Néhány olyan ember próbál nagy hűhót csapni, akik eleve nem is olvasták a Sandmant.”

akció | dráma | fantasy | kaland

Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk Ura... több»