A sátánisták is emberek, állítja az új dokumentumfilm

Penny Lane rendező érdekes fába vágta a fejszéjét: új dokumentumfilmjében, a Hail Satan?-ban azt próbálja meg bemutatni, hogy mennyire színes, sokszor ellentmondásosnak tartott és izgalmas vallás – illetve kultúra – is a sátánistáké.

Ha valaki keresztény környezetben nőtt fel, és meghallja ezt a szót, akkor rögtön borsódzik tőle a háta, és bármi, ami eszébe jut, az negatív. Így van ezzel számtalan amerikai is, akiket a víz kiver a sátánistáktól, annak ellenére, hogy nem sokat tudnak róluk. Lane épp ezen próbálna meg változtatni, ahogy a sátánisták is: a vallási közösségek egyre hangosabbak követelik jogaikat a vallási szabadság zászlaja alatt.

Lane filmje oktató céllal, humorosan és közvetlenül szeretné megmutatni azt, hogy ugyan ezek az emberek nem abban hisznek, mint a legtöbben, de ennek ellenére egyáltalán nem ijesztő figurák: csak másban hisznek.

Hogy a már első ránézésre ellentmondásosnak tűnő film milyen egyéb viharokat vet majd az amerikai közvéleményben, még nem egyértelmű – majd április 19-e után lesz érdekes, amikor a film a mozikba kerül.

Íme az előzetes: