Sokan értenek egyet azzal, hogy a 2017-es Logan - Farkas minden idők legjobb X-Men filmje. A korábbi moziknál sokkal nyersebb, erőszakosabb és mondanivalóval is inkább megfűszerezett filmet láthattunk. És benne egy megöregedett, már korántsem olyan sérthetetlen (de cserébe sokkal vadabb) Logant, akitől egyébként ezzel az alakítással el is köszönt Hugh Jackman.

De vajon miért van az, hogy a filmben sokkal kevesebb a mutáns, mint a franchise korábbi epizódjaiban, amelyek alapján az egész világ tele volt velük? Hogy lehet, hogy Logan, aki a különleges regenerálódó képességei miatt a normál ember életének sokszorosát élhette már le és közben alig látszott meg rajta a kor, most hirtelen évtizedeket öregedett? És egyáltalán mi történt a regenerálódó képességével, ami lehetővé tette, hogy egy kísérletben adamantiumra cseréljék a csontvázát?

E kérdésekre ad választ egy rajongói elmélet, amely ha nem is magyaráz meg mindent, de mindenképp elgondolkodtató. A teória mindent a Transingenre, valamint Dr. Price kísérleteire vezet vissza. Dr. Price génterápiával irtaná ki a mutáns géneket az emberiségből, ehhez globális kezelésre van szükség. Ezért az általa kidolgozott szert a kukoricaszirupba építette be, ami az egész világon fokozatosan elterjesztette, mivel számtalan élelmiszerben és italban megtalálható.

De hogy jön a képbe Logan? Ő lényegében egy ördögi körbe került, aminek az alapja a sör, amit sok-sok éven át fogyasztott. Ahogy telt az idő, és a regenerálódó képessége csökkenni kezdett, úgy hatalmasodott el rajta mindinkább az adamantium-mérgezés is. Ő pedig a fájdalom miatt még több alkoholt ivott nem tudva, hogy valójában az abban található szer a felelős az állapota fokozatos romlásáért. Vagyis azért ivott, mert egyre gyengébb lett, de közben attól lett egyre gyengébb, hogy a sörben található szer fokozatosan rombolta a mutáns génjeit.

A teória arra is magyarázatot ad, hogy miért tűntek el a mutánsok a világból, ám van buktatója is a dolognak. Méghozzá X professzor, akinek a képességei láthatóan cseppet sem gyengültek (leszámítva a korából fakadó demenciát, ami természetesen erre is hatással volt). Ha ő is ugyanazt az élelmet fogyasztotta, mint Logan, aki az utolsó éveiben a gondját viselte, akkor rá is hatnia kellett volna a szernek, de láthatóan nem így volt. Persze erre rá lehet fogni, hogy a szer minden mutáns esetében más tempóban és formában fejtette ki a hatását.