Az Egyesült Államokat továbbra is sarkvidéki széllökés sújtja - de a Top Gun: Maverick rajongói számára forróbb a helyzet, mint valaha...

Pénteken a Paramount+ levetítette a milliárdos kasszasiker hírhedt tengerparti jelenetének háromórás változatát, őrületbe kergetve a nézőket.

"Odakint borzasztó az időjárás, de a #ParamountPlus befűti a nyaralást mindenki kedvenc #TopGun: Maverick pillanatával" - állt a streamingszolgáltató hivatalos fiókjának tweetjében, amely éppen karácsony előtt jelentette be a fergeteges felvételt.

Az akciófilm perzselő jelenetében Tom Cruise, Miles Teller és Glen Powell izzadtan és póló nélkül amerikai fociztak a homokban. A nagyvásznon látható jelenet azonban mindössze percekig tartott, és a megvadult nézők többért könyörögtek. Bár az új, bővített kiadás biztosan kielégít néhány rajongót, nem tartalmaz új felvételeket az izompacsirtákról - ehelyett az eredeti jelenetet játssza le újra és újra.

Az egyetlen különbség, a nyilvánvalóan megnövelt hosszúságon kívül, a filmzene. A filmben a jelenethez a OneRepublic "I Ain't Worried" című száma szólt, míg a loopolt változatban ünnepi instrumentális zene szól, csilingelős hangeffektekkel.

Ennek ellenére a bővített kiadásnak sikerült sok Top Gun rajongót felcsigáznia, néhányan azt mondták, hogy a karácsonyi ajándékok kicsomagolása közben fogják megnézni a szexi jelenetet: "A Paramount tudja, mit akar a közönség" - ájuldozott egyikük.

"A Paramount azért adja ki ezt, mert a nézettség majd meghozza a pénzt" - jegyezte meg egy másik.

A közkedvelt filmes pillanat az 1986-os eredeti Top Gun röplabdás jelenetét idézi, amelyben Cruise és Val Kilmer póló nélkül szerepelt, és amely Kenny Loggins "Playing with the Boys" című dalára készült.

A Top Gun: Maverick óriási kasszasiker volt, világszerte 1,488 milliárd dolláros bevételt hozott, és a Box Office Mojo szerint a 2022-es év legtöbb bevételt hozó filmje lett.

A mozilátogatókat elájultak a 60 éves Cruise-tól, az akciófilm a 35 éves Tellerből végleg A-listás sztárt csinált, a 34 éves Powell pedig a Men's Health magazin oldalaira került.