A Trónok harca legmeghökkentőbb haláljelenetéről nyilatkozott a sorozat sztárja

Bár a Trónok harca számos ikonikus jelenettel büszkélkedhet, alighanem a legtöbbek számára Ned Stark kivégzése volt a legsokkolóbb az első évad végén. Igaz, ennél aztán kegyetlenebb halálok is voltak a szériába, de hogy egy ismert színész által játszott, főszereplőnek hitt figurát néhány rész után lefejezzenek, na ez megalapozta mindazt, amit a következő években láthattunk, és a nézőknek volt is miért izgulniuk, mert ezzel az is kiderült, hogy semmi sincs kőbe vésve, és nincs az a karakter, akinek biztosak lehetnek a sorsa felől.

A karaktert alakító Sean Bean a Wolfwalkers című animációs film promója kapcsán idézte fel szerepet, illetve a jelenet forgatásának emlékeit. A színész részletesen beszélt többek között arról, milyen érzés is volt beleélni magát abba szóban forgó szituációba.

“Horror és reménytelenség, így jellemezném azt, amit Joffrey váratlan döntése kiváltott. Majd annak tudatosítása, hogy gyakorlatilag utoljára láthatom a lányomat, Aryát” - jegyezte meg Bean.

“Egy egész napot vett igénybe, hogy felvegyük a jelenetet, végig rendkívül koncentrált voltam. Nagyon melegem is volt aznap, ami igazából sokat segített is ahhoz, hogy átéljem a szerepem, hogy hamarosan találkozom a halállal. A többiek reakciója egyszerűen fantasztikus volt, rengeteg pátosz került abba a jelenetbe” - tette hozzá a színész.

Sean Bean alighanem egyik legemlékezetesebb szerepét hozta Ned Starkként, és a szóban forgó jelenet kétségkívül örökre ott marad a sorozatok történelmének váratlan és sokkoló fordulatai között.