Csütörtöktől a magyarországi mozikban is látható Frédéric Tellier filmje, mely a premierjét követően hatalmas sikert aratott hazájában, Franciaországban.

Franck családi élete egyszerű és boldog: Párizsban él feleségével, Cecile-lel és ikerlányaikkal. Tűzoltóként naponta veszélyezteti az életét mások megmentéséért. Jól összeszokott csapatát vezetve rettenthetetlenül és magabiztosan szegül szembe a legfenyegetőbb katasztrófákkal is. Azt gondolja, legyőzhetetlen. Egy végzetes napon azonban egy lángokban áll gyárhoz riasztják a csapatát. Franck ki tudja menteni kollégáit a pokoli tűzből, de ő maga kis híján életét veszti. Borzalmas sérüléseket szenved, hónapokra kórházba kerül, és műtétek tucatjai várnak rá. Hogyan állhat talpra az ember testileg-lelkileg egy ilyen rettenetes baleset után? Hogyan képes elfogadni a környezete, hogy az egykor vonzó, bátor és erős férfi most emberi roncsként fekszik egy kórházi ágyon? Létezik-e visszaút mindezek után egy boldog élethez? Az igaz történeten alapuló film egy valódi hős torokszorító történetét mutatja be.

A film rendezői székét Frédéric Tellier foglalhatta el (Az SK1-es ügy, A tűzön át), míg a főbb szerepeket Sami Bouajila, Anaïs Demoustier, Vincent Rottiers, Pierre Niney, Chloé Stefani, Elisabeth Commelin és Amélie Bénady alakítják. A forgatókönyvet Frédéric Tellier és David Oelhoffen szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Frédéric Tellier rendező és David Oelhoffen zeneszerző hosszú ideje jó barátságot ápol. A páros Az SK1-es ügy című filmen is együtt dolgozott, Tellier pedig akárcsak akkor, A tűzön át esetében zeneszerzőként is közreműködött.
  • Frédéric Tellier saját bevallása szerint a realista ábrázolásmód megszállottja, ezért a színészei felé is komoly elvárásokat támasztott. A direktor méltatta Pierre Niney-t, aki szerinte hatalmas munkát fektetett a karakterének hiteles ábrázolásába.
  • Frédéric Tellier rendező számára a karakterek pszichológiai aspektusa jelentette a prioritást. A rendező elmondta, hogy rengeteg háttérmunkát végzett, és számos pszichológussal és pszichiáterrel konzultált, olyanokkal, akik tűzesetek túlélőinek gyógyítására specializálódtak.
  • A filmet valós események inspirálták.
  • Frédéric Tellier négy év kihagyás után rendezett ismét egészestés mozifilmet.
  • A tűzön át hatalmas közönségsikert aratott hazájában, Franciaországban. A filmre a február 5-i premierje óta több mint 1 millió jegyet adtak el (2019. augusztus).

Hazai premierdátum: 2019.09.05.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: