Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

A tűzön át (2018)

Sauver ou périr
Filmadatlap
 
31
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
indingo   2019. 10. 06.

legújabb vélemény

Egy munkájában és magánéletében sikeres férfi történetét ismerhetjük meg, akinek az élete felborul, amikor munka közben megsérül. Érdekes, izgalmas és elgondolkodtató film. Hogyan lehet felállni olyan élethelyzetből, amikor úgy tűnik mindent elvesztett az ember. El kell fogadnia önmagát, hogy sosem fog ugyanaz az ember visszanézni a tükörben, aki a baleset előtt volt. Mit csináljon, ha gyermekei is megijednek tőle. Hivatását, amit mindennél jobban szeretett, nem tudja tovább csinálni. Mi az ami mégis erőt adhat a gyógyuláshoz és célt, hogy van értelme az életének?

 
Dan   2019. 09. 03.

Ami számomra igazán szimpatikus volt ebben a filmben, ahogy bemutatták a karakterek mindennapi rutinját, ettől teljesen közelivé hozták, így az ember talán könnyebben tud azonosulni a teljes cselekménnyel. Érzelmileg nagyon lefárasztott az egész, de ettől függetlenül szerintem mindenképpen érdemes belevágni. Csakis ajánlani tudom.


 
dosty   2019. 09. 01.

Bár ne igazolódott volna minden feltevésem a filmmel kapcsolatban, valóban egy kicsit üres és vontatott, amolyan tipikus francia filmről van szó, amelyben egyszerűen nem történik semmi sem. Ez persze nem kell, hogy bárkit eltántorítson a megnézéstől, de nekem valahogy ez a koncepció nem igazán jött be.

 
Nik   2018. 12. 27.

Dokumetumfilm stílussal indít a rendező, ezután pedig annyira az érzelmekre koncentrál, hogy nekem ez a stíluskeveredés már-már zavaró volt. Értem a logikáját, de nem fér össze a kettő. Az viszont tetszett, ahogy az első felében kőkemény hősként bemutatott tűzoltó hirtelen felismeri, hogy ő is egy egyszerű halandó, aki bármikor áldozat lehet. És lesz is, ami komoly kihívások elé állítja a házasságát, saját magának is nehéz feldolgoznia a történteket. Biztos minden tűzoltó tudatában van a munkája kockázatának, de így, filmben bemutatva ez elég ütős volt. 3

 
Toncsi   2018. 11. 25.

Az első félórában a tűzoltók mindennapi rutinját mutatja be a film, majd szívszorító drámává változik. Egy valódi hős történetét ismerjük meg egy felkavaró, érzelmes művön keresztül. Talán az tetszett benne leginkább, hogy emberközeli, s egy olyan világot tár fel, amiből mi jó esetben csak annyit érzékelünk, hogy szirénázva száguld a tűzoltóautó. Itt viszont láthatjuk a következményeket is.

 
A rendező nemcsak feloldozza a nézőit a film végére, de konkrétan erőt is ad azokhoz a pillanatokhoz, amikor úgy érezzük: fogalmunk sincs, mit hoz a holnap. Ez pedig ritka, mint a fehér holló. több»

A film összbevétele 8 122 023 dollár volt (imdb.com).

 

Frédéric Tellier rendező és David Oelhoffen zeneszerző hosszú ideje jó barátságot ápol. A páros Az SK1-es ügy című filmen is együtt dolgozott, Tellier pedig akárcsak akkor, A tűzön át esetében zeneszerzőként is közreműködött.

(hp)
 

Frédéric Tellier saját bevallása szerint a realista ábrázolásmód megszállottja, ezért a színészei felé is komoly elvárásokat támasztott. A direktor méltatta Pierre Niney-t, aki szerinte hatalmas munkát fektetett a karakterének hiteles ábrázolásába.

(hp)
 

Frédéric Tellier rendező számára a karakterek pszichológiai aspektusa jelentette a prioritást. A rendező elmondta, hogy rengeteg háttérmunkát végzett, és számos pszichológussal és pszichiáterrel konzultált, olyanokkal, akik tűzesetek túlélőinek gyógyítására specializálódtak.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.