73% 42 szavazat
Délibáb

Délibáb

Iluzija
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Poétikus, ugyanakkor szívszorító történet egy tehetséges macedón fiúról, aki csakúgy szabadulhatna különböző nemzetiségű iskolás társai zaklatásaitól, ha megnyerné a fiatal költők versenyét, s akkor irány Párizs. Marko egy különleges, szelíd, költői lélek, tizenkétéves és családjával él. Apja idült alkoholista, miután elbocsátották a gyárból, édesanyja a szegénységből próbál erényt kovácsolni, nővére pedig egy vad vamp. Marko ebben a családban próbál verseket fabrikálni tanára unszolására. Tanára azt ígéri, hogy ezzel a tudásával, tehetségével kijuthat Párizsba, maga mögött hagyva ezt a koszfészket. Az iskolában az un. nagyok állandóan verik, otthon is sok a veszekedés, így Marko egy közeli elhagyott vasúti kocsiba menekül kegyelt tárgyaival, könyveivel, sakktáblájával.

Forgatókönyvíró: Svetozar Ristovski, Grace Lea Troje
Premier (HU): 2006.02.04. | Netflix (2022.08.23.)

Hol nézheted

 
2017.09.27 Berto49

legújabb vélemény

Nagyon nehezen tudtam végignézni ezt a szörnyűséges filmet, mert a többre, másra hivatott Markó gyerek sorsa mélységesen megfájdította a szívemet. Döbbenetes, hogy Európában ilyen körülmények között élnek emberek, ugyanakkor csatlakozni kívánnak az E... Több

0
 
2015.08.12 Rikudou6

Ez az a film volt, amire azt mondom, hogy nem. Tudom sokak nem értették, de számomra nem adta át azt, amit másoknak ezek szerint igen. A szereplőkkel nem lett volna semmi gond, számomra a sztori volt az, ami nem jött át.

0
 
2015.06.30 BuBu

Valami kin szenvedés volt végignézni ezt a filmet a macedón nyomorról meg a tehetséges kis srácról, akit lehúz ez a környezet és a végén már ölni is képes.

0
 
2015.08.16 Corazon.Donq

Rendkívül egyedi alapötlet, nagyon jó sztori. Ez egy ízig-vérig izgalmas, fordulatos film, egy hihetetlenül jól eltalált szereposztással. A színészek választása is tökéletes. Magával ragadt. Imádtam!

0

A film összbevétele 913 792 dollár volt (imdb.com).

#1