A végső megoldás: Halál - Ennyibe került a stúdiónak Sigourney Weaver kopasz feje

1992-ig kellet várniuk rajongóknak, hogy a már akkor kultikusnak számító Alien filmsorozat trilógiává bővüljön. Bár A végső megoldás: Halál nem igazán tudta megismételni az első két rész sikerét, mégis megkerülhetetlen darabnak számít a franchise-on belül.

Az eredeti tervek szerint Ridley Scott már akkoriban egy teljesen más irányba szerette volna elvinni a szériát. A rendező a harmadik részben sokkalta inkább a Xenomorph-ok eredetére fókuszált volna a cselekmény, a stúdió azonban túlságosan költségesnek találta ezt a koncepciót. A különleges effektekért felelős stábnak persze így is jócskán akadt tennivalója a film körül, hiszen az Alien 3 még így is valódi modelleket használt számítógépes technológia helyett.

Arról azonban ritkábban esik szó, hogy a munkálatok mennyire megviselték a készítőket is. Na, nem feltétlenül a feszített munkatempó miatt, sokkalta inkább a film gore jeleneteinek köszönhetően. Az eredeti vágás ugyanis sokkal több „boncolásos” képsort tartalmazott volna, amelyek felvételeikor maguk a stábtagok is nem egy alkalommal rosszul lettek.

Ha mindezt nem is láthatták a rajongók, Sigourney Weaver kopasz fejét egész biztosan nem felejtik el. A színésznő csaknem 5,5 millió dolláros gázsit kért a szerepért, és hogy teljesen leborotválja a haját. A stúdiónak tehát mélyen zsebébe kellett nyúlnia, amely a film 45 millió dolláros teljes költségvetése mellett nem kevés.

akció | horror | sci-fi

Ellen Ripley és társai űrhajójukkal  lezuhannak a Fiorina 161 nevű bolyóra, a szerencsétlenséget csak a nő éli túl. A bolygót magukra hagyott rabok lakják, akik sokkal nagyobb... több»